Bağlama o zaman hocam.8 bağlı değil diyor.
Baktın çalışmadı birde bağlayıp denersin.
Bağlama o zaman hocam.8 bağlı değil diyor.
Gökhan ustam bu doğru gibi. 2 ve 3 sase. 6 numaraya DC15v geliyor. 4 Boş.
Dene abi. Olur muhtemelen. Aslında nasılsa hoparlör alacaksın buna. Birazcık uğraş ile aldığın hoparlörlerden birinin içini açıp 6mm delik açarsan potu da yerleştirirsin. Orjinal gibi olur.Gökhan ustam bu doğru gibi. 2 ve 3 sase. 6 numaraya DC15v geliyor. 4 Boş.
Potansiyometreyi de koyarsak tahminen böyle olur. @taydin abi daha iyi bilir.8 boş değil. Hangi siteden aldın göndersene.
Abi işte alet bizim elimizde olmadığından netten bulduğumuz bilgilerle yardımcı olmaya çalışıyoruz.Tamam da 7 gnd değil ki.
Konnektore giden kablolar yok ustan. Sadece elimde amfi var. Amfinin girisindeki disi soket lehimli baglanti pinlerinde dediklerinizi uygulayayim .Hocam siz bence elinizdeki cihazı bir açın konnektöre giden kabloların resmini net şekilde çekin.
Ön yüzün ve içinin fotoğrafınıda çekin.
Cihazınızı ses çıkması gereken duruma bir alın.Ses girin jackının ucuna dokununca ses çıkıyormu önce bir onu test edin.
Bunun volume potunun uçlarına dokunun
Konnektörün uçlarında voltaj ölçümleri yapın DC 15 Volt ve yukarısı varmı kontrol edin ?
Elinizdeki normal 2 ucu olan açıktaki bir hoparlörle (Creative ın orjinal hoparlörü olmayan) bir hoparlörle konnektördeki herhangi 2 pinden(tabiki voltaj olmadığınızdan emin olduğunuz pinlerden) ses almaya çalışın
Tabi bunun olabilmesi için önce pc den bir ses açın input kablosundan da ses girişini yapın.
Ben bu Creative den sadece bir tane tamir ettim .Adamlar tamir olmasın diye ellerinden geleni yapmışlar
Birincisi bana ustam diye hitap etmeyin ben mühendislik eğitimi almış bir kişiyim kısaca @Omega diyebilirsiniz.Konnektore giden kablolar yok ustan. Sadece elimde amfi var. Amfinin girisindeki disi soket lehimli baglanti pinlerinde dediklerinizi uygulayayim
Omega Bey Ben bir okula müdür yard olarak geldim. Pc ye ses sistemi sordum mudur bey sadece bunu bana verdi. Bunun hoparlorunun ve baglantı soketlerinin olduğunu ben de biliyorum ama yok bulamadım. Sadece anfi var. Burada anlaşalım.Birincisi bana ustam diye hitap etmeyin ben mühendislik eğitimi almış bir kişiyim kısaca @Omega diyebilirsiniz.
İkincisi bir anfi varsa bu anfinin dışarıya bağlantısı için bir konnektörü vardır.konnektörü varsa buna giden bir kablo veya PCB ye takılı ise sonuçta baskılı devrede bu path ler (yollar ) ölçülür ses çıkışı varmı diye kontrol edilir
*Konnektörler bir uzatma kablonda takılı olabildiği gibi pcb ye de geçmeli lehimlenmişde olabilirler