Bizim soket buna benzemiyor. Sarı ile işaretlediğin hangi uç? Gökhan usta diğer mesajlarda şeklini gönderdi. Gökhan usta da aynısı var. Bu şekilde harici olarak bağlamış ve çalışıyor. Kumanda ben de olmadıgı için aynı şekilde bağladım.Volume soketinde aşağıda sarı işaretli pine dokunduğunda ses değişiyormu buna bağlayıp notebook un ses çıkışına bağlayın.Gnd yide yakn bir yerden alın( gnd olduğundan emin olun )
Ustam tamam da bizim pot baglantisi dogru olmasi lazim. Gokhan usta da aynisi var cunku. Bu sekilde baglamis biz de bagladik ama ugultu sesi devamli var ama muzik sesu gelmiyor.Orada muhtemelen sarı uç potansiyometrenin orta ucu .Bu resme göre yeşil işaretlilerden biri potun orta ucu .
Estafurullah ustam. Yardimin icin cok sagol. Yanlis anlasilma oldu. Elimde guc kaynagi var direkt 12v verecem digerlerini yapalim bakalim sonuc ne olacak bilgi veririm.Ben yanlış demedim.Size yardımcı olmaya çalışyorum ancak siz benim tavsiye ettiklerim yerine farklı konuları izah ediyorsunuz.
Size diyorumki 12 volt mu kaç volt geliyorsa o soketi çıkarın bir güç kaynağından aynı voltajı doğru uçlardan verin.(Küçük akü varsa o bile işe yarar)
Böylece voltajı anahtarlımı değilmi sorunu geçilmiş olur sistem önce bir ses verecek hale gelir
Bu TDA nın çıkışı bir hoparlör soketine bağlı ise onun 1.pinine dokunun ses varsa notebooku bağlayın.
Buralar çözülünce volume soketince yapacağınız jumper ,anfi katındaki beslemeyi açıp kapatıyorsa o andaki jumper doğru demektir.
Kolay Gelsin
Öncelikle potansiyometreyi doğru bir şekilde bağladığından enim olman lazım. İstersen resmini bir at. Gökhan da kendi sistemi ile karşılaştırır. Bu potansiyometre olmadan muhtemelen volüm kontrol entegresi volümü minimumda tutuyor.
1in ve 2 in'i direkt bağlayıp laptop çıkışına bağladım hiç ses yok. Şimdi ve 3 in ve 4in düz bağlayıp deneyecem.
1 ve 3 nolu bacak.1in ve 2in nin entegrede ayak numaraları kaç?
Abi o şekil 5300 modeline ait. Bizim modelde balans yok.Gökhan'ın verdiği şu şekle göre mi yaptın?
Creative inspire 4.1 4400 ses sistemi arızası
Elimde başka hoprlör var denedim yine aynı. İn girişlerine cımbızla tek tek dokundum. Ses yok. Cihazın arka kısmında volume konnektörü var onu göndermemişler acaba sonuna kadar kısıp mı gönderdiler bana. Volume kontrol parçası yoksa o sistemden hiç ses çıkmayabilir. Yanlış hatırlamıyorsam...mekatronik.org
Hem volüm potunu bağlaman lazım hem de balans potunu bağlaman lazım! Sonra da HER İKİ POTU tam ortaya getir ve o şekilde ses sinyalini osiloskop ile takip et.
Orta uç buradaki turuncu kablo.Bendeki de 4.1 miş. 1 ile 5 numarayı kısa devre etmişim. 2-3-4 de pot bağlamışım. Adaptör ve hop ları bulursam test edicem.
3312 eklentisine bak
3313 eklentisine bak