Sercan
--
Vaktiyle internette dirençleri kartvizitlikte saklayan birinin görmüştüm. Ben de hurda elektronik devrelerden malzeme biriktirmeye başladığımda bazı dirençlerin piyasada bulunması zor değerler olduğunu fark ettim. Zamanla bunlar milli sermaye diyerek bir çoğunu saklamaya başladım. Sonunda kendime E24 serisi standardına uygun bir saklama yöntemi geliştirdim. Önce 1Ω-10MΩ arası tüm değerlerin çıktısını aldım. Bunu tek tek yapmak sıkıntılı olduğu için belli ölçülerde çıktı verebilen ve otomatik tüm değerleri renklendiren küçük bir internet sitesi kurdum. Standart bir A4 kağıda çıktı alıp hepsini kestim ve sırası ile kartvizitliğe yerleştirdim. Her birinin arkasına çok ucuza satılan küçük poşetler yerleştirdim. Elime geçen sağlam dirençleri burada biriktirmeye başladım.
Şimdi atölyemde neredeyse ihtiyacım olan/olabilecek tüm direnç değerlerine sahip olduğum bir direnç kitapçığım oldu Sizde benzer bir çalışma yapmak isterseniz vishay'ın sağladığı standart tabloyu pdf olarak ekledim.
Şimdi atölyemde neredeyse ihtiyacım olan/olabilecek tüm direnç değerlerine sahip olduğum bir direnç kitapçığım oldu Sizde benzer bir çalışma yapmak isterseniz vishay'ın sağladığı standart tabloyu pdf olarak ekledim.
Ekler
Son düzenleme: