Domain adinin yillik uzatim fiyati abarti degil mi?

Bu firmaları kim denetliyor? Denetleyen yoksa kaos olur. :)
DNS adresini değiştirince bazı bağlantılar açılmıyor.
Örneğin Turk telekomun kendi sitesine giremiyorum.
Yandex mailide kullanamıyorum. Yasaklamışlar.

Domain firmalarının denetimi de BTK'ya geçti geçen sene. Odtü'nün yaptığı .tr uzantısı takibi ve yönetimi de BTK'da bu sebeple Odtü artık sadece diğer firmalar gibi domain satışı yapıyor ve fiyatları diğerlerine göre oldukça uygun, tek sorun her uzantıyı barındırmaması.

Madem boyle alternatifler var neden godaddy fiyati boyle yuksek tutuyor?

Ucuz fiyat veren firmalar alavere dalevere yapiyor olmasin?
Godaddynin musteri kitlesi farklı en ucuzunu ben sunayım piyasayı düşüreyim diye bir derdi yok parası olup uğraşmak istemeyenler godaddy kullanıyor olabilir

Ama sizin soylediğiniz fiyat da çok fazla kesin birşeyi atlıyorsunuz öncelikle . Com alan adından mı bahsediyoruz ?

Domain sitelerinde genelde 3 farklı fiyat olur ilk kayıtın fiyatı baya indirimli olur hatta bazı domainler 1 doların altında fiyatlarla bile satılır diger iki fiyat yenileme ve transfer fiyatları genelde aynı olur ve ilk kayıt fiyatından daha pahalı olur. Buradaki mantık domaini almamısken cok bir değeri yok itediğiniz yerden alabilirsiniz baska domain de alabilirsiniz ama 1 yılı doldurunca siteniz belli bir bilinirliğe ulaşmıssa (hem de seo vs bakımından olabilr ) mecbur domaini o firmadan yenileyecek veya transfer edeceksiniz domain o firmada kilitli oldugundan transfer parasını odemeden baska yere de transfer edemezssiniz bu noktada konu o uzantımnn fiyatı ne değil o domainin sizin için değeri ne ye dönüyor

Domain firmalarının denetimi de BTK'ya geçti geçen sene. Odtü'nün yaptığı .tr uzantısı takibi ve yönetimi de BTK'da bu sebeple Odtü artık sadece diğer firmalar gibi domain satışı yapıyor ve fiyatları diğerlerine göre oldukça uygun, tek sorun her uzantıyı barındırmaması.
Hmm eskiden (baya eskiden) com.tr felan almak ciddi bir işti baya belgeler felan istiyorlardı hatta yanılmıyorsam sadece kurumsal firmalar alabiliyordu prestij katıyordu ama yakın zamanda belgesiz com tr diye goruyordun domain sitelerinde bundanmıs herhalde

Ssl masraf yapmaya gerek yok ücretsiz oluyor. 3 ayda bir kendisi yeniliyor hosting firmasında ayarı var

Let's encrypt..

Bekliyorum bende onaylanmasını açıkçası ben de bir huylandım ama belli olur en fazla 1 yıl uzatma yapmamıştır, bu durumda da yine 7,95 dolara yenileme yapıyor her türlü ihs nin altına kalıyor fiyatı.

Az evvel gelen mail ile ihs.com.tr'deki domainin namecheap.com'a taşınması bitti. İhs'nin 32 dolar + vergi vs. çıkarttığı domaini taşıma sırasında 1 yılda uzatarak 7,98 dolar'a uzatmış oldum.

Kebir host’ u tavsiye ederim , 10 yılı aşkındır çalışıyorum bir sorun yaşamadım. Fiyatları da makul sitesinden bakabilirsiniz

Forum istatistikleri

Konular
7,213
Üyeler
2,914
Son üye
tom25

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back