Drone uzaktan kumanda menzili

Heisenberg

Yeni Üye
Katılım
11 Ağustos 2019
Mesajlar
8
Drone uzaktan kumandası olarak Flysky 6 Kanal 2.4 ghz kullanıyorum. Kumandanın menzilini artırmak istiyorum. Aklıma gelen ilk seçenek bir çeşit yükselteç takmak. Nasıl bir devre kullanmam lazım? Bir de aynı yükseltecin drone üzerindeki kumanda devresine de takılması gerekir mi?
 
FPV cihazları için şöyle yükselteçler var:


Ama kendim kullanmadım, ne kadar bir yükseltme sağlıyor bilemiyorum. Bunlar Çin malı olduğu için üzerinde yazan rakamlara pek itibar etmemek lazım. Bu şekilde yükselteç yerine, pasif olarak yönlü anten alıp da kullanabilirsin. Bu tip antenler aynen çanak anten prensibi ile çalışıyor, yani önüne sinyali iyi veriyor, arkaya pek vermiyor. Anten çanak anten gibi değil tabi, ama belli bir yönü var ve kumanda cihazını hep drone'un olduğu yere doğru yöneltilmiş olması lazım. Çeşitler için banggood'da "fpv directional antenna" diye aratabilirsin.
 
Bu arada anten yükseltici için de "fpv antenna booster" diye aratabilirsin.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,821
Mesajlar
99,360
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top