Dry Film Bulmak

Kimsayal ve asit indirgeme kullanacaksanız Pozitif20 Dry filme en uygun alternatif. 1 kutu pozitif 20 ile elinizin ayarına göre çok fazla pcb hazırlayabilirsiniz.
200 ML sprey olarak 1500 liraya geliyor güncel olarak ; Pozitif 20 Örnek Ürün Linki

Aslında spreyle sıkmak bada daha cazip geliyor ama daha önce kullandığım bir ürün değil açıkcası fiyatınıda görünce araştırmadım. 200 ML fiyatına bakarak pahalı gelmişti bana.

Güncel fiyatlara göre 1500TL 200mL ile yaklaşık 0,5m2 (50cm x 100cm bir alan) elinizin ayarına göre kaplayabilirsiniz. Çok ve kalın yüzey oluşturacak kadar sıkarsanız kaplayacağınız alan azalır. Toplam basacağınız pcb maliyetini bölünce ucuza gelir. Tabi basarken vereceğiniz fireler ve pozlandırma hataları sonucu araya giden sprey maliyeti başlarda artıracaktır. Eliniz alışırsa sonrası için sorun olmuyor. Ben pozitif 20 ile 10mil kalınlığı rahat basıyorum. Mecbur kaldığımda 5mil yollarıda sorunsuz çıkartıyorum. Yol ne kadar geniş olursa işlrin ters gitme ihtimali o kadar azalıyor.

Forumda daha önce konusu açılmıştı. Fikir vermesi açısından şuraya bakabilirsiniz.

Güncel fiyatlara göre 1500TL 200mL ile yaklaşık 0,5m2 (50cm x 100cm bir alan) elinizin ayarına göre kaplayabilirsiniz. Çok ve kalın yüzey oluşturacak kadar sıkarsanız kaplayacağınız alan azalır. Toplam basacağınız pcb maliyetini bölünce ucuza gelir. Tabi basarken vereceğiniz fireler ve pozlandırma hataları sonucu araya giden sprey maliyeti başlarda artıracaktır. Eliniz alışırsa sonrası için sorun olmuyor. Ben pozitif 20 ile 10mil kalınlığı rahat basıyorum. Mecbur kaldığımda 5mil yollarıda sorunsuz çıkartıyorum. Yol ne kadar geniş olursa işlrin ters gitme ihtimali o kadar azalıyor.

Forumda daha önce konusu açılmıştı. Fikir vermesi açısından şuraya bakabilirsiniz.

İnceledim paylaşımınızı verdiğiniz değerlerde dediğiniz gibi gayet iyi miktarlar. Dediğiniz oran ve fgüncel fiyata göre hesaplayınca bir kaç lira seviyesinde bir maliyet çıkıyor dediğiniz boyutta bir kartı kaplamak. Tabi el ayarı ve tecrübe bu oranı muhakkak etkileyecektir başlangıçta :buyurun1: Ama değerler çok iyi ayrıca bastığınız kartda gayet temiz duruyor. Teşekkür ederim bu malzemeyide deneyeceğim.Püskürterek uygulamak eminim boyamak yada film yapıştırmaktan pratik ve hızlı olucaktır.

Forum istatistikleri

Konular
9,353
Üyeler
3,870
Son üye
ygtemr16

Son kaynaklar

Back