Lazeri Bırakıp Dry Film Geçiş Yaptım

hp lazer yazıcıların iki baskı modu var postscript ve bitmap. çoğu software görüntüyü bitmap olarak yazıcıya aktarıyor ve yazıcı bu görüntüyü işleyerek basıyor bu sistemde 2 çizginin arada tek çizgi çıkması veya 3 çizgi olması mümkün. postscript modunda ve uyumlu yazılımlarda baskı yazıcıya vektörel olarak aktarılıyor textler ise direkt font bilgisi ve karakter olarak taşınıyor. bu yüzden postscript modunda mesela ekrandaki karakter fontu ile baskıda farklı olabilir. fakat bizim gibi gerber - vektör baskı alınan sistemlerde en iyi metod bu. çünkü baskı çıktısında asla bir yorumlama olmuyor vektörel bilgi ne ise lazer onu işliyor. yeni hplerde postscript driver hala var mı kullanılıyor mu bilmiyorum.

lazer baskıda ikinci sıkıntı şeffaf asetat veya aydıngerin baskı çıkışında ısında dolayı çekmesi. %1-2 civarında kağıt ufalıyor. bunun için de polyesterli aydınger denilen ya da ısınınca çekmeyen özel asetatlar var. bunlara baskı alınca boyut değişmiyor.
 
@taydin abinin yazıcısında postscript desteği varmış.

postscript.png
 
Bir de toz doldurmalı lazer yazıcılar çıkmış, dün vatan bilgisayarda gördüm. Komple bir mekanizma olan kartuş değişmiyor. Onun yerine depoya toz dolduruyorsun.
 
Bende de HP LaserJet Pro 200 renkli MFP M276nw var. PostScript için ayrı bir sürücü göremedim. Acaba bendeki desteklemiyor mu?
 
Bende de HP LaserJet Pro 200 renkli MFP M276nw var. PostScript için ayrı bir sürücü göremedim. Acaba bendeki desteklemiyor mu?
renkli yazıcıda postscript olmayabilir. zira postscript 1980'lerden kalma dinazor bir protokol.
bende mesela bir tane ricoh var plaket vs. işler için bile yetiyor. ama bir tane de emektar hp1200 var. postscript desteği ile 1200x1200 dpi çok keskin kayıpsız baskılar alabiliyorum.
 
Aydınger'e baskı alan arkadaşlara bir tavsiyede benden;
Baskı yaptıgınız aydıngerin ters tarafından tiner iler sipreylerek ıslatın;hem aydıngerin ışık geçirgenligini artıracak;ayrıcada basılmış toner izlerinin koyulugunu artıracaktır.
 
Abi Brother yakisir sana, o kadar alet edavatin arasina cok iyi durur soliim. Ben 4 tonerlisini kullaniyorum , arkadaslar HP leri felan cop e atti. Sadece kullanmadan once ustunu Toz kapmasin diye ort yeter. Hatta sen agdan kullanmayi seversin, o modelde de ag a baglanti vardir diye dusunuyorum. Efsane Brother
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,630
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top