kademe araliklarinda vadettiklerini yapiyor.
Elimde iki tane var, birinde %3, digerinde %2 sapma var. Belki aldiginiz DT830 sahtedir.Sorun vaadin kötü olması. Benim yaptığım incelemede bir kademede %7 tolerans vardı
En ucuz multimetre ile deneyler
Geçen gün, piyasada bulabildiğim en ucuz multimetreyi aldım. TT T-ECHNI-C DT-830D ve fiyat da 17 ₺mekatronik.org
Pil konusuna katilmiyorum. Kucuk bir modifikasyonla sarjli pil takabiliyorsunuz. 9V pilden biraz daha pahaliya geliyor. Un-t 'nin sitesinde 33+'in fiyati 376 TL, bu alet ise 94 TL. Cok basit isler icin en uygun alet bu. Cok asri dikkatsiz degilseniz bozuldugu falan yok. Paraniz yetiyorsa ve hassas is yapiyorsaniz tabii o ise uygun alet alirsiniz. Ama evde basit is yapan icin gayet kullanisli. Kiyaslama yapacaksaniz benzer fiyata daha iyisi var diye ornek gosterin. 4 kat pahali aleti ama bu daha iyi diye orneklemek hakkaniyet degil.DT830'da otomatik kapanma yok. unutursan sürekli pil bitiriyor. yani fiyatına + olarak 9v pil masrafınıda ekleyin.
birde AC voltaj kademesinde AC-DC converter sistemi yok sadece 1N4007 diyot ve kondansatörlü bir yarım dalga doğrultaç var okadar. AC konumundayken DC voltaj verdiğinizde değer gösteriyor.
bu cihazı almaya asla değmez. çok acemi iseniz uni t'nin giriş seviyesi olan 33 serisinden birini alınız daha iyi.
Akım 1 ohm üzerinden okunuyor. Bir ara tamir etmiştim.
Olcu aletinde AC akim olcme kademesi bulunmuyor.Direnç mi yok?
Bende de vardı. Galiba 1998 deBu aletten bende de vardı. Yarı Ölçüyor, yarı tahmin ediyor
Çaktırma, Hâlâ satılıyor bu alet. Gençlerin arasında kaynayalım. Nereden bileceklerBende de vardı. Galiba 1998 de
Youtube'da video ceken bir vatandas paylasmisti. Ogretmen saniyorum. Ticari icerikten cok tamir ve egitim videolari veriyor. Bir kac tane var ama hangisi oldugunu not almamisim. Bulabilirsem eklerim ismini ve kanalini. Okulda ogrencilere verdikleri cihazmis. Ogrenciler ogrenme asamasinda bozduklari icin boyle bir ariza listesi cikarmis. Boyle kaldi aklimda.Bende de var! Aldıktan bir süre sonra siyah renkli ve büyük ekranlı olanı da almıştım.. cebimdeki paraya göre daha ucuzdu fiyatı o zaman.. içini açıp kurcalarken bozdum bir tanesini..
bu arıza notu kimin eseri acaba..?