Duvardaki elektrik hattını bulan cihaz

Kablo ile ilgisi olmadan, herhangi bir sıcaklık farkında duvarın detayları ortaya çıkıyor. Dış cephe duvarında hava soğukken kolay görünüyor. Foto çekip buraya eklerim. İç duvarda sıcaklık farkı az olacağı için görünmeyebilir ama o durumda da odanın camını açmak gibi bir fikrim var (bunu şimdi denemem daha zor).

Victor VC328B var.
Belki şarteli kapattıktan sonra dağıtım buatından ucu bir süre ısıtıp telin komple ısınmasıyla termal kamera kolayca tespit edebilir. Ama anladığım kadarıyla buna da gerek yok.

Meraktan bendeki 139c ile banyo-koridor komitatörünü takip etmeyi denedim, 60-70cm uzaklığa kadar buldu kesildi, sonra koridorun ışığı açarak denedim buata kadar hattı buldu, hatta kanala uymadan düz götürünce kaçırdığı yerlerde ışık açıkken ortadan deneğimde bile hattı yakaladı kılıfı ile. Acaba pil zayıflamış olabilir mi sizin?
Bir kurcalayayım benim cihazları.

Şöyle bir cihaz var. Betonda idare ediyor, alçıpanda ve tahtada çok başarılı.

İş görürmü ?
Denemekten zarar gelmez beleş sayılır
Kablo klavuzunu borudan gönderip ses ile bulma işlemi .
Daha önce oturulmuş az çok yerlerini bilinir .
Priz vs gibi yerlerinin konulduğu mesafeler az çok bellidir .
İp uçları ile .

Kolay gelsin sağlıcakla

Birkaç yüz sargı bobin telini duvarda gezdirirken multimetrenin mV veya uA kademesiyle ölçmek belki bir fikir verebilir.

Elektor da şöyle bir devre var, ilginizi çekermi bilmiyorum.

Çevirisi şöyle:

Bu devre, akım taşıyan iletkenleri bulmanın basit bir yolunu göstermektedir. Dedektör bobini, vantuzlu bir telefon alıcısıdır. Akım taşıyan bir iletkenin manyetik alanı, L₁'de çok küçük bir voltaj indükler ve bu voltaj A1 ve A2 opampların da yükseltilir. C2 den C5’e kadar olan kapasitörler, A1 ve A2'de yaklaşık 50 Hz'lik sinyallerin maksimum yükseltilmesini sağlayacak bir değere sahiptir. D₁ diyotu, şebeke akımının pozitif yarım dalgaları sırasında yanacaktır.

DUVAR İÇİNDEKİ METALLERİ BULMA.jpg

Elektor da şöyle bir devre var, ilginizi çekermi bilmiyorum.

Çevirisi şöyle:

Bu devre, akım taşıyan iletkenleri bulmanın basit bir yolunu göstermektedir. Dedektör bobini, vantuzlu bir telefon alıcısıdır. Akım taşıyan bir iletkenin manyetik alanı, L₁'de çok küçük bir voltaj indükler ve bu voltaj A1 ve A2 opampların da yükseltilir. C2 den C5’e kadar olan kapasitörler, A1 ve A2'de yaklaşık 50 Hz'lik sinyallerin maksimum yükseltilmesini sağlayacak bir değere sahiptir. D₁ diyotu, şebeke akımının pozitif yarım dalgaları sırasında yanacaktır.

46913 eklentisine bak
Basit devre. İlk forsatta yapmak isterim.

Genlik modülasyonlu alıcılar da (eski uzun-orta-kısa dalga radyolar) elektrik hatlarından etkilenebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,916
Üyeler
3,590
Son üye
yakupk

Son kaynaklar

Back