Ölçebildiniz mi başka alet ile?Bundan satın alabileceğim bir yer var mı? Karaköy’de baktım ama bulamadım.
Üç yollu vanadan çıkıp peteklere giden bakır boru üzerinde bulunan NTC var onu da kontrol et, petek vanaları açık mı kontrol et, ısınmıyorsa üç yollu vanayı değiştir.3 uf kondansatör alıp taktım. Şuan çamaşır makinesi su alır ya onun gibi ses çıkarıyor kombi, yine sıcak su var ama peteklerde ısınma yok. Borudaki filtreyide temizledim.
Tornavida ile kolayca dönüyor pompa, Kombi içinde takılı halde elektrik versem sorun olur mu ? Yani içinden su geliyor damla damlaMotorun mil kapağını çıkarıp milin sıkışıp sıkışmadığını kontrol etmiştin. Kapağı çıkardıktan sonra içerideki mili döndürünce sıkışma varsa aradaki pislikleri atacak ve dönmeye devam edecekti.
Şimdi, mil kapağını çıkarıp baktığında içerdeki mil dönüyor mu onu kontrol et. Elektrik verdiğinde mil dönmüyorsa su pompalamıyordur. Bir sıkışma halen vardır, biraz daha çevirip pislik atmasını sağla. Halen dönme yoksa sargıları yakmış demektir.
Açık olarak baktım mil iyi şekilde dönüyor. Ama 3 yollu vanayıda söktüm yine çalıştırdım üç kısmı ileri geri gitmiyor. Paslanmış çalışıyor ama ucunda hareket yokSuyun etrafa saçılmamasını sağla, altına havlu falan koy, milin (motorun) döndüğünü teyit etmek için açık olarak bakmanı istedim.
Dönmüyorsa yeni motor lazım
Dönüyorsa, suyu gönderemediği için sıkışıyor demektir, kaloriferler tarafına su akışını yönlendiren vanada problem vardır.
Üç yollu vanadan çıkıp peteklere giden bakır boru üzerinde bulunan NTC var onu da kontrol et, petek vanaları açık mı kontrol et, ısınmıyorsa üç yollu vanayı değiştir.
Benim kombide ECA confeo plus benimkinde varNtc göremiyorum bakır boru üzerinde
Bu elinde tuttuğun parça üç yollu vanaya benzemiyor.Açık olarak baktım mil iyi şekilde dönüyor. Ama 3 yollu vanayıda söktüm yine çalıştırdım üç kısmı ileri geri gitmiyor. Paslanmış çalışıyor ama ucunda hareket yok
Üçyollu vananın itme pimi pastan dolayı sıkışmış,bundan dolayı petek yolunu açamiyor.yandaki tırnaklarından üst kapağı aç üstten vurarak pimi çıkart, pimi temizle ve yağla tak,çalıştır. Kolay gelsin.Açık olarak baktım mil iyi şekilde dönüyor. Ama 3 yollu vanayıda söktüm yine çalıştırdım üç kısmı ileri geri gitmiyor. Paslanmış çalışıyor ama ucunda hareket yok
Bu sorunun aynısı bende de oldu. Üstelik, senin gibi geçen yaz sonunda petekleri kullanmak istediğimde oluştu.
Adına üç yollu vana dedikleri bir parça var; o arızalanınca böyle yapıyor. Bu vana, kombi içinde ısıtılan suyun doğru dağıtılmasını sağlıyor.
Ucuz ve kendine güveniyorsan değiştirebileceğin bir parça. Sökmedan önce mutlaka gazı ve elektriği kapat, ayrıca sistemdeki suyu boşaltmaya dikkat et; yoksa o parçayı çıkartacağın yerden epey su gelir.
Suyu boşaltmak için genellikle kombi girişindeki su vanalarını kapattıktan sonra mutfak ya da banyodaki sıcak suyu, devamı gelmeyene kadar boşaltabiliyorsun.
Benim arızanın çözümü olduğu için yazdım; kombi konusunda uzman değilim. Sorunun başka bir yerden kaynaklanıyor da olabilir.
Pes ettikten sonra birini çağırdım bunu değişti ve çalıştı 2,500₺ aldı.
Açıkçası arızalı olduğunu farkettim ama değişmeye cesaret edemedim. İnceleyemem artık ben evde yokken gelip yaptılar. Arızalı olan çöpe gitti yani.Bu üç yollu vana ve motoru. En başta söylediğim sorun tam olarak buydu.
Ben üç yollu vana arızalanınca sızan su yüzünden çalışmayan motora kontak spreyi sıktım ve düzeldi. Alttaki siyah parçanın içini açtığın zaman dişli tertibatı ve bir motor göreceksin. Oraya su girdiğinde motor çalışmıyor.
Artık yenisini almışsın ama ben yerinde olsam parçayı söker incelerdim. İncelmeni burada paylaşırsan belki başkalarına yarar.