El freni ayarı nasıl yapılır?

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bizim 2006 toyota corolla'nın el frenini sonuna kadar çekiyorum, hala tam olarak tutmuyor. Bunun ayarı nasıl yapılır? Arabanın altına mı girmek gerekiyor?

El freni mekanik olduğundan uzun bir vida üzerindeki bir somunla sıkıldığını görmüştüm. Yeri altta mı üst körüğün orada mı emin değilim.
El frene inik haldeyken balatalara sürtmeyecek şekilde sıkıp, ayarlayıp sabitlemek gerekiyor. Balatalar inceldikçe boşluk olması normaldir.

Bizim 2006 toyota corolla'nın el frenini sonuna kadar çekiyorum, hala tam olarak tutmuyor. Bunun ayarı nasıl yapılır? Arabanın altına mı girmek gerekiyor?
Servise/frenciye götürmenizi tavsiye ederim, hızlıca ayarlarlar. Hem balata, kampana/disk, fren silindiri, kaçak kontrolleri de yapılmış olur.

içindeki çelik tel özellikle yaz aylarında kendini salıyor. duruma göre ayar sondaysa telin değişmesi gerekebilir.
bence de bir frenciye götürüp sağ-sol dengesi gözetilerek ayarlanması daha doğru olur. bu arada kampanaların temizliğini de yaparlar.
kampana içinde kaliper tozu biriktiğinde bu da fren gücünü azaltıyor.

Evet bir frenciye baktırayım. Belki de dediğiniz gibi diskler ve balatalar bitik ve o yüzden bu durum meydana geldi. En son ne zaman disk/balata değiştirdiğimi hatırlamıyorum. Araba da sık kullanılmıyor zaten.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,323
Üyeler
3,855
Son üye
bueno

Son kaynaklar

Back