Torna ile sabit yüzey hızı elde etmek

Aynen. Ama bu projeyi iki aşamalı yapmak istiyorum. İlk aşamada MCU olmayacak, VFD tek başına işi halledecek. Bir IO pini ON/OFF olacak, bir IO pini mod değiştirecek. Belki de bundaki makro özelliğini kullanabilirim. IO high ise 750 rpm makrosnu işlet, low ise 1500 rpm makrosunu işlet. İlk aşamada torna VFD ile full çalışır hale gelecek. Ondan sonra cetvel ve MCU ekleyeceğim. Hatta bir tane de enkoder bağlayayım fener miline diyorum. Onun da amacı şu: DUR komutu gelirse, devir de yüsek ise, mesela 2 saniyelik ramp ile duracak. Ama DUR komutu gelirse ve devir de birkaç yüz ise (diş açma senaryosu), o zaman 0.5 saniyelik bir rampa ile duracak. Eğer DC frenleme yetmezse fren direnci de takarım.
Parametreler tek motor tipi için giriliyor, birden fazla motor için (ya da benzer şekilde dahlender sargılı motor için) iki ayrı parametre (en azından devir sayısı) giriliyor mu bilmiyorum. @kocamanusta veya @Under Ground biliyor olabilir.
Ama bunu geçen bana söylediğiniz şekilde yapabilirseniz parametreleri ayrı bir mikroişlemci üzerinden bir kaç dakikada tekrar sürücüye aktarıp düşük devir ve yüksek devir için ayrı ayrı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Şu anda atölyede bir siemens v20 kullanıyorum şerit testere ile. Çalıştırdıktan sonra +/- butonları ile devri değiştirebiliyorum. Bu durumda komut ile devir ataması da yapabilmem lazım gibi geliyor. Ama denemedim, belki de olmuyor ...

bildiğim kadarıyla sinamics v20 tek motora göre yapılandırılıyor. danfoss sürücülerin bazı modellerinde iki farklı motor yapılandırılıp isteğe göre çalıştırılabiliyor. kavram karmaşası olmaması için tekrarlayayım, dahlender motor iki farklı güç ve devire sahip. sürücü gerçek anlamda kontrol ve koruma için tek motora göre yapılandırıldığı için diğer motor kullanımında boşa düşecektir. (tek motorun iki farklı hıza göre yapılandırılması ayrı bi mevzu)

Şu anda atölyede bir siemens v20 kullanıyorum şerit testere ile. Çalıştırdıktan sonra +/- butonları ile devri değiştirebiliyorum. Bu durumda komut ile devir ataması da yapabilmem lazım gibi geliyor. Ama denemedim, belki de olmuyor ...
Devir ataması sorun olmaz hocam. Problem aynı gövdede 8/4 kutuplu yapı bulunması. Bu sürücü tarafından ayrı özelliklere sahip iki farklı motor gibi görünür. Sorun burada.

Motor yapilanmasını değiştirmiyoruz ama. Motor düşük devire göre yapılandırılacak ve öyle kalacak. Bu durumda hala sorun var mı?

Eğer bir IO pini ile devir ataması yapılabiliyorsa, o zaman pako şalter bu IO'ları kontrol edecek :)

Aynen. Yazılımla 750/1500 devire set edeceğim.
Motoru belli bir bağlantı şeklinde kullanıp, pakoyu daha doğrusu bağlantı terminalini değiştirme işlemini devre dışı bırakıp sadece motoru sürücüyle kontrol etmiş olacaksınız. Bu durumda bağlantı hatası olmadığı sürece bir sorun çıkmaması gerekir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,090
Üyeler
3,225
Son üye
nightsun33

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back