Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Mosfet konusunda 1+3 e tamam dediniz. Ona göre gittim yeni pcb çizdirmeyin bana yaw. Bitsin proje yetersiz olursa sonra tekrar bakarız.
Hocam o sensörün datasında gördüğüm kadarıyla voltaj okuma yok. Sadece akım okuyor. Giriş voltajını okuma kısmında yine ADC ihtiyaç olacak. 4 mosfeti ayrı ayrı akım okuma yapabilir miyim diye düşünüyorum.
Hatta belki bir sonraki projede ATX güç kaynağı gibi çoklu çıkış veren güç kaynaklarını paralel yükleme gibi bişey de yapılabilir. 3.3, 5 ve 12 volt hatta ayrık 12V kanalını ayrı ayrı yüklemek. Gerçi mosfet başına düşen akımdan dolayı 3A yüklemek de çok mantıklı olmayacak (sesli düşünüyorum).
Uzun lafın kısası projede ADC ihtiyaç olacak diye düşünüyorum. Çünkü giriş voltajını da bilmemiz lazım. İna219 da gördüğüm kadarıyla voltaj okuma yok.
Hönk...Bu cihaza kelvin probla pil öz direnci ölçme kabliyeti eklemek lazım. Bunun için ne gerekir?
Sen ölçmüşsündür kesin. Buraya kadar çok kolay oldu. Bu yükün iç direç ölçmesi sağlanabilir mi? Bununla hemen uğraşmaya gerek yok. Yazılımla çözülebilmesini sağlamak için ne gerekir? İşi çok karmaşık hale getirecekse hiç uğraşmaya gerek yok da...Hönk...
Yok ölçmedim. Çok zor bir şey olmasa gerek. Bir ara bakıyım yöntem nasılmış...Sen ölçmüşsündür kesin. Buraya kadar çok kolay oldu. Bu yükün iç direç ölçmesi sağlanabilir mi? Bununla hemen uğraşmaya gerek yok. Yazılımla çözülebilmesini sağlamak için ne gerekir? İşi çok karmaşık hale getirecekse hiç uğraşmaya gerek yok da...
Bu ölçümün bir standardı var mı acaba? Frekans, duty cycle veya alım süre ? Yoksa planladığımız yapı zaten bu ölçümü yapabiliyor.Pilin boştaki gerilimi A olsun.
Yük altındaki gerilim B olsun.
Yük üzerinden geçen akım da I olsun.
Öz direnç (A- B)/ I olabilir mi?
Batarya - pil voltajının düşmesinin sebebi iç direnç. Bataryanın yük altındaki voltajının boştakine göre farkının geçen akıma oranı.
Merak edip baktım böyle ölçüyorlarmış. Bizde ölçebiliriz gibi görünüyor.Bir yerden bakıp yazmadım. Pilin boşta / yük altındaki voltajının değişiminden yola çıkarak fikir yürüttüm.
İçinden çıkılması zor bir hale gelmesin dimi .
Sızıntı oluyor ama bunların çok çeşidi var, düşük sızıntılı vb. Röle neden olmasın. çift kontak tek röle hem adc'yeçıkışı hem dac girişini keser. Şimdi çok modul ve tek kontrol olayına girersek de modul tasarımına dönmek gerekecek gibi.
Hatta uyarsa tek modulle tamamlayalım. Daha yüksek güç için mosfet, şönt ve soğutma opsiyonları olsun.