Piyasada yaygın satılan geliştirme kartları genellikle ESP32 WROOM 32D/E işlemcili oluyor ve orjinal modül ve kaliteli işçilikle üretildiklerini bilmek zor. Besleme tarafında da y,ne ucuz ve kaliltesiz regülatörler kullanılabiliyor. Mesela elimdeki gelişitrme kartlarından bazıları manuel olarak butona basarak boot moduna sokmadan yazılım kabul etmiyor.
Modül kullanarak ve modülü bildik bir yerden alarak bunların hepsinin önüne geçmek mükün oluyor. Ayrıca düşük enerji tüketiml projeler tasarlanabiliyor. Modül tarafında bol seçenek olması da cabası. Bunun bir çözümü orjinal DevKitC kartlarıyla çalışmak olabilir.
Ancak çok problem mi? Hayır değil. B proje özelinde yüksek frekans ya da düşük enerji tüketim vb. ihtiyaçlar da yok. Her dk yazılım yüklenmeyecek. Herhangi bir klon geliştirme kartı da olur. Ben şahsi tercihimi söyledim.
Önerimi şöyle günclleyeyeim. Mikrokontrolcü kartını ayrı bir modül olarak planlayalım. Analog karttan ADC DAC ve Mikrokontrolcü çıkışları için ayrı seçenekler olsun:
1- Hepsi ESP32 gelişitirme kartına bağlanacak. Kartın dahili DAC ve ADCsi kullanılacak.
2- ADC ve kontrol gelişitirme kartına, DAC harici (geliştirme kartı ile DAC arasında bağlantı olacak)
3- Konrol gelişitirme kartına, DAC ve ADC harici (geliştirme kartı ile DAC ve ADC arasında bağlantı olacak)
4- Üzerinde ESP32 modül, DAC ve ADC olan bir kartına. İstenirse DAC ve/veya ADC boş bırakılabilecek. Jumper ile konfigüre edilecek.
1,2 ve 3 numaralı seçeneklerde özel PCB olmayacak. Piyasadaki hazır kart/modüller alınıp kablolarla birbirine montajı yapılacak.
4 numaralı seçenek için bir PCB çizilecek. Devre ve PCB'nin tasarımı için çizecek arkadaşa (Ahmet? ) destek olabilirim.
Tüm konfigürasyonlar varsayılan harici DAC ve ADC entegreleri için yazılım üzerinde desteklenecek. Böylece isteyen istediği seçeneği uygulayabilir.