Yanan ürün çıkış entegresi kartın şemasını nerden bulabilirim
Çıkış entegresi derken eğer ses çıkış entegresinden bahsediyorsanız yanılıyorsunuz. Araç teybinde o kadar küçük ses entegresi bulunmaz. Ve soğutucusuz olmaz. Görünüşe göre üçüncü bacağı GND olan bir entegre bu. 8 bacaklılarda genelde 1-4-5-8. bacaklar VCC ve GND olur. Daha önce diğer bacakları GND olan bir entegre görmemiştim. Belki bundan yola çıkarak bile bir taminde bulunulabilir.Yanan ürün çıkış entegresi kartın şemasını nerden bulabilirim
Entegre direk patlamış. 3/4'ü görünmüyor. Kazıma izi belli olur ama bunun üstü biliğin 0.2 - 0.3mm içeri göçmüş. Yani entegre üzerinden ince bir tabaka patlamayla birlikte ayrılmış gibi duruyor. Benim tahminime göre 3 nolu bacak GND, 5 nolu bacak VCC gibi duruyor. Buck converter entegreleri araştırarak bu bacaklara uyan modeli bulmak lazım.@ahmt233 hocam sen yanmış diyorsun ama sanki lazerle de daha önce kazınmış gibi. Bulma ihtimalin varsa aynı teypden bulup aynı yerine bakacaksın. eğerki markalama duruyorsa ne mutlu, eğer ki lazerle silinmiş ise yapacak birşey yok. ustaların bakması gerek.
Aklıma üni deki hocalar geldi. E artık gerisini de siz yapın diyecen sandım ama demedinEntegre direk patlamış. 3/4'ü görünmüyor. Kazıma izi belli olur ama bunun üstü biliğin 0.2 - 0.3mm içeri göçmüş. Yani entegre üzerinden ince bir tabaka patlamayla birlikte ayrılmış gibi duruyor. Benim tahminime göre 3 nolu bacak GND, 5 nolu bacak VCC gibi duruyor. Buck converter entegreleri araştırarak bu bacaklara uyan modeli bulmak lazım.
Ayrıca resimden anladığım kadarıyla bu kart çıkış katı değil ekran ve butonların olduğu ön kart gibi duruyor. O yüzden 5v veya 3.3v, veya her ikisi birlikte olan bir entegre olması yüksek ihtimal. İşi bilen birinin yolları takip edip nerelere gittiğini tesbit etmesi lazım. Yolların ulaştığı yerdeki ekran, buton vs.'nin kullandığı voltajı bulması gerek.
Valla kart benim elimde olsa ben yapabilir miyim bilmiyorum. Yol takibi filan benim için sıkıntılı iş. Bir yerden sonra beyin yanıyor yol takip ederken.Aklıma üni deki hocalar geldi. E artık gerisini de siz yapın diyecen sandım ama demedin
buck converter kendi kendine gitmez birşey götürdü mutlaka.Aynı entegreyi kullanmak şart değil
Giriş ve çıkış gerilimleri belliyse, elde yapılan ufak bir devre üstten çirkin bir şekilde bağlanabilir. 330 bobine dikkat. Bu bir ipucudur.
Piyasada bolca bulunan şu hazır modüller de kullanılabilir. Stabil olanını tercih ediniz. Devreye bağlamadan önce ağır şartlarda deneyiniz