Onerildimi goremedim. ESP Modulu ve selonoidin beslemelerini deneme amaciyla iki ayri kaynaktan besle (USB'den degil) Zorlayici testleri yap sorunun ne oldugu ortaya cikacaktir.
100 nF'nin orda bir işi yok. Üstelik tuhaf sorunlar çıkartabilir. Bobinin enerjisi bittikten sonra diyot gerilim düşümünün altında bir gerilimde osilasyon başlatacaktır diye düşünüyorum. Çok küçük bir enerji ile başlayan ve hemen sönümlenecek bir osilasyon, bize göre. Rahatsız olan devreye göre olmayabilir. Elemekte fayda var.
Bugün yine can sıkıcı bir Reset porblemi ile uğraşıyorum ve çözüm bulamadım henüz.
Oyuncular ESP32 s3, 8 kanal röle, uln2803 ve 220V valf magnetleri
Daha önce esp32 ile röleleri çektirirken reset problemi ile karşılaştım. Röle uçlarına paralel olarak 1k 1w direnç taktım ve röle çekerken reset probleminden kurtuldum. Sonraki problem röle çektikten sonra röleyi bırakırken resetlenmeye başladı. Bunu da rölenin transistöre bağlanan ucu ile Gnd arasına 1K direnç atarak çözdüm. Amaç röle bıraktığı anda bobin üzerinden geçen akımın 0'a düşmesine izin vermemek. Röle bıraksa da röle üzerinden hafif bir akım geçiyor ve bobin ucundaki ters EMK, zararlı seviyelere çıkamıyor.
Bu uygulama ESP32'nin röle bırakma anındaki sıkıntısını çözdü ama başka bir problemle karşılaştım.
Bu problem de şu:
Ekovatı çalıştırıken 3 tane valfi kontrol ediyorum. Önce ekovatı basınç ve vakum tanklarından valfler sayesinde ayırıp boşta çalıştırıyorum. Sonra yine valfler sayesinde yine vakum yada basınç tankına bağlıyorum. Problem de burada başlıyor. Valfı bıraktığım zaman esp32 yine resetleniyor. Daha doğrusu kilitleniyor. Selenoid valfler üzerinde 220AC ile çalışan bobinler var. Röleler de bu bobinleri sürüyor.
Kodlama ile uğraşıp basınç ve vakum sensörleri ile uğraşacağım derken ilginç ilginç reset problemleri ile uğraştım. Canım sıkıldı. Çözüm bulmak için uğpraşmak güzel ama zaman kaybı yaşamak can sıkıcı. Hem de çok.
Önerisi olan var mı?
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?