Türkiye'de pek çok şey üretimin önünde engel. Kalıpta bunlardan birisi, PCB de. Sorunsuz bir işinizi çözebildiğinizi hatırlayabiliyor musunuz?Yurtdışında insanlar artık kendileri yapmakla uğraşmıyor. 2 dolara kapasına birinci sınıf PCB geliyor. Bizim ülkede ise tam bir eziyet. Umarım başarılı olursun. Bence üretkenliğin önündeki en önemli engellerden biri de bu PCB işi. Aklına gelen her saçma işi bile deneyebilsen kim bilir o saçma görünen şeylerden neler çıkar...
Yurtdışında insanlar artık kendileri yapmakla uğraşmıyor. 2 dolara kapasına birinci sınıf PCB geliyor. Bizim ülkede ise tam bir eziyet. Umarım başarılı olursun. Bence üretkenliğin önündeki en önemli engellerden biri de bu PCB işi. Aklına gelen her saçma işi bile deneyebilsen kim bilir o saçma görünen şeylerden neler çıkarVakumlu UV pozlama ünitesi ile ilgili proje var mı hocam
Çift taraflı bakır levhaların fiyatları çok yüksek. Ya da ben bulamıyorum ucuzunuBu yöntemi yıllar önce deneyip çok güzel sonuçlar almıştım.Elimdeki photoresist film haşat olunca yenisini sipariş ettim yaklaşık 15 günde elime geldi. Şimdi netten güzel bir devre bulup PCB basımı deniyeceğim.Bu yöntemin güzel tarafı sürekli toner harcamanıza gerek yok maksimum 500 TL harcayarak çok fazla miktarda PCB basabilirsiniz. Sonuçları uğraştıkça burdan paylaşacağım.İlerki aşamada soldermask uygulaması da olacak[emoji16]
Birde şu delik içi kaplama işini halletsek çok güzel olacak
Bunun üzerinde de uğraşıyorum bu aralarBirde şu delik içi kaplama işini halletsek çok güzel olacak
Çözünce haber et. Bende bir miktar kimyasal malzeme aldım ama devamını getiremedim bir türlü.Bunun üzerinde de uğraşıyorum bu aralar
Ben çözdüğümü sanmıştım ama denediğim yöntem ile bazı sorunlar çıktı o sebepten ötürü açtığım konuyu kapatmam gerekti.Birde şu delik içi kaplama işini halletsek çok güzel olacak
Birde şu delik içi kaplama işini halletsek çok güzel olacak
Bu yöntem çok pahalı ve küçük delikler de işe yaramıyor. Geçenlerde bir firmaya 1000 tane perçin için fiyat sormuştum yaklaşık 2000tl fiyat verdiler.