Abi fani neden dikey kullanmiyorsun? Fani dik oturtacagin bir yuva ve direncleri onune asmak icin kanca. ..
Hayal ettiğim şöyle; bir birinin aynısı iki ayrı parçan olacak, parça zemine ouracak ve üzerine fanı dik oturtacak ve vidalayacaksın. Parçadak yukarı dikey bir sutun çıkacak. hatta fanın üst vida deliğine kadar olabilir. Dikey sütündan forklift çatalı gibi uzun kancaların olacak... Kancaların ucu çok az yukarı çıkıntılı olabilir...
Daha mı zor oldu ne
Bu yöntem güzel.Dikine karton koyunca çok hafif hava akışı arttı.
3732 eklentisine bak
Ama tabi o kartonlar tam olarak fanın bıçaklarına sıfır değil. Arada gene 5 mm falan bir boşluk var ve bu da belki yetiyor gene vorteks oluşmaya.
Dirençlerden oluşan bir ordu görüyorum masadaBu fanı, amfi test etmek için yaptığım yük dirençlerini soğutmak için kullanacağım. Elimde çıkma 6 tane 200 W class D amfi var, bunları 200 W ile test ederken dirençler baya ısınacak ve değerleri de artacak. O yüzden bunları fan ile soğutacağım. Ya dirençleri fanın üzerine koyacağım ve fanın yukarı üflemesini sağlayacağım, yada hava akışı yetmezse dirençleri fanın altına koyup fanın aşağı doğru üflemesini sağlayacağım.
3742 eklentisine bak
3743 eklentisine bak
dirençler kaç derecelere kadar çıkıyor ve değişim kaydadeğer miktarda oluyor mu? ben havyayla denedim oda sıcaklığı ile 600 derece arasında %3'ün altında fark ediyortest ederken dirençler baya ısınacak ve değerleri de artacak.
ben çok uzun sürede yazmışımGerek kalmadı Dirençler oldukça yüksek sıcaklıkta bile değerlerini çok değiştirmiyorlar. Sıcak sıcak kullanıyorum ...
Ampül gibi kızarmadığı sürece değişme az olur.ben çok uzun sürede yazmışım
loş ışıklı odada korlaşması çok net görülecek düzeye geliyor ama bir ampul değil tabiAmpül gibi kızarmadığı sürece değişme az olur