Fan niye iyi üflemiyor?

Bu arada fanın çapı 200 mm. Verdiğin ölçüler buna göre mi?

Abi fani neden dikey kullanmiyorsun? Fani dik oturtacagin bir yuva ve direncleri onune asmak icin kanca. ..

Hmm bu da bir çözüm tabi :) Yatay şekilde asarsam yeterince stabil olur herhalde. Ayağı da fanı dik tutacak şekilde tasarlayıp 3d yazıcıda bastırabilirim.

Hayal ettiğim şöyle; bir birinin aynısı iki ayrı parçan olacak, parça zemine ouracak ve üzerine fanı dik oturtacak ve vidalayacaksın. Parçadak yukarı dikey bir sutun çıkacak. hatta fanın üst vida deliğine kadar olabilir. Dikey sütündan forklift çatalı gibi uzun kancaların olacak... Kancaların ucu çok az yukarı çıkıntılı olabilir...

Daha mı zor oldu ne :cheeky2:

Hayal ettiğim şöyle; bir birinin aynısı iki ayrı parçan olacak, parça zemine ouracak ve üzerine fanı dik oturtacak ve vidalayacaksın. Parçadak yukarı dikey bir sutun çıkacak. hatta fanın üst vida deliğine kadar olabilir. Dikey sütündan forklift çatalı gibi uzun kancaların olacak... Kancaların ucu çok az yukarı çıkıntılı olabilir...

Daha mı zor oldu ne :cheeky2:

Evet ben de o şekilde anladım zaten :) Yazıcıda yaparım onu da, sorun askıların ABS olması gerektiği. Benim bastığım ABS de bir türlü petibör bisküvi kıvamından öte geçemedi :katil2: O yüzden en ufak bir darbede o forklift çatalları kırılacak ...

Dikine karton koyunca çok hafif hava akışı arttı.

3732 eklentisine bak

Ama tabi o kartonlar tam olarak fanın bıçaklarına sıfır değil. Arada gene 5 mm falan bir boşluk var ve bu da belki yetiyor gene vorteks oluşmaya.
Bu yöntem güzel.
Kanatlar gibi merkezden dışarı genişleyecek şekilde diz karton levhaları.
Levhaların eğimini ayarlanabilir yaparsan en uygun açı bulunur herhalde.
Yanlardan giren havanın pervane ile aynı yönde dönmesine engel olmak lazım.

Gerek kalmadı :) Dirençler oldukça yüksek sıcaklıkta bile değerlerini çok değiştirmiyorlar. Sıcak sıcak kullanıyorum ...

Bu fanı, amfi test etmek için yaptığım yük dirençlerini soğutmak için kullanacağım. Elimde çıkma 6 tane 200 W class D amfi var, bunları 200 W ile test ederken dirençler baya ısınacak ve değerleri de artacak. O yüzden bunları fan ile soğutacağım. Ya dirençleri fanın üzerine koyacağım ve fanın yukarı üflemesini sağlayacağım, yada hava akışı yetmezse dirençleri fanın altına koyup fanın aşağı doğru üflemesini sağlayacağım.

3742 eklentisine bak

3743 eklentisine bak
Dirençlerden oluşan bir ordu görüyorum masada :katil2:

30mm yükseklikte çalışırken daha düşük devirde daha fazla hava üfleyebilir. deneme yanılma ile doğru devri bulmak lazım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back