Güç kaynağı yaptım sorunum var.

Yük bağlı mı çıkışta? Bağlı ise ne kadar akım çekiyor? LM317 ye soğutucu takılı mı?

Yük bağlı mı çıkışta? Bağlı ise ne kadar akım çekiyor? LM317 ye soğutucu takılı
Çıkıştan sabit 8 volt civarı alıyorum potları çevirsem de değişiklik yok. Soğutucu takmadım şimdilik çünkü ucuna ufak bi ledle çalışıp çalışmafığını kontrol ettikten sonra baskı devre üzerinden yapmayı düşünüyordum.
Devrede bd139 un emittoru eksiye neden gidiyor? Orda kafam karıştı gerek varmı buna?

Evet 3055 pass transistörlerin bazı şaseye kaçmış. Bu hiç mantıklı değil. Bu durumda BD138, bazındaki potansiyometrenin ayarına göre regülatörü yüklüyor.

Evet bağlantısını koparınca çıkışa 17volt gelmeye başladı. Potlar ayar yapıyor artık. Lakin yine sıkıntı şu sadece 9-17 v arası ayar yapa biliyorum. 1.5v, 2v civarına kadar düşe bilmesi lazım değilmi? Şuan lm317 den şüphelene bilirim çünkü aşırı ısındı belkide artık düzgün çalışmıyordur.

Bu devrede Q1 kullanmak anlamsiz olmus. LM317 ile dogrudan transitorleri surebilirdin.

Bu devrede Q1 kullanmak anlamsiz olmus. LM317 ile dogrudan transitorleri surebilirdin.
Yeminle aynı şeyi sorgulamıştım. Tamam ya ben daha farklı devre bulacağım bu şemada sıkıntılar var. Kendim devre kuracak deneyime sahip değilim şimdilik daha önce yapılanları yaparak üzerinde inceleme yapıyorum.

Yeminle aynı şeyi sorgulamıştım. Tamam ya ben daha farklı devre bulacağım bu şemada sıkıntılar var. Kendim devre kuracak deneyime sahip değilim şimdilik daha önce yapılanları yaparak üzerinde inceleme yapıyorum.

LM317 ile bir güç kaynağı yapmak istiyorsanız aşağıdaki gibi bir devre kurabilirsiniz.

İlk başta büyük bir kısım ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Screenshot_20240328-220139_Drive.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back