Gümrük gene kesti cezayı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Leo bodnar'dan aldığım hızlı pals üreticisi, sadece vergisini ödeyerek gümrükten geçince cesaretlenip bir tane de GPSDO ısmarlamıştım. Fiyat 196 dolar. Ama malesef Gümrük cezayı kesti ve 450 dolar gümrük bedeli ödeyeceğim.

Her zaman olduğu gibi, Türkiye'de hiçbir eğitim ve ARGE faaliyeti cezasız kalmaz.

Leo bodnar'dan aldığım hızlı pals üreticisi, sadece vergisini ödeyerek gümrükten geçince cesaretlenip bir tane de GPSDO ısmarlamıştım. Fiyat 196 dolar. Ama malesef Gümrük cezayı kesti ve 450 dolar gümrük bedeli ödeyeceğim.

Her zaman olduğu gibi, Türkiye'de hiçbir eğitim ve ARGE faaliyeti cezasız kalmaz.
Abi kendine şöyle bir arkadaş çevresi edinmeni tavsiye ederim.

Türkiye-Çin arasında konteyner gemisinde çalışan arkadaşlar edin.
Senin alacağın mal atıyorum 200 dolar sen 220 dolar vereceksin arkadaşına 20 dolar harçlığın olsun diyeceksin Türkiyeye geldiğinde sana verecek.

zamandan kaybedip gümrük öpücüklerinden kurtulacaksın.

En son düzenlemelerle 150 euro üzeri alımlar kişisel alışveriş kapsamına girmiyor olmalı. Herhalde bu yüzdendir.

Yani neticede dünyanın geri kalan ülkelerinde birisi GPSDO yu merak edip, bu işi yapan bir kartı satın alıp deneyler yapabilir. Birşeyler öğrenebilir. Ama Türkiye'de bunu yapmanın cezası en az 450 dolar.

Yani neticede dünyanın geri kalan ülkelerinde birisi GPSDO yu merak edip, bu işi yapan bir kartı satın alıp deneyler yapabilir. Birşeyler öğrenebilir. Ama Türkiye'de bunu yapmanın cezası en az 450 dolar.
NEO6M'in nesi eksikdi abi 450 dolar kazıklandık

NEO6M'in nesi eksikdi abi 450 dolar kazıklandık

Veya youtube'da hazır başka ülkelerde GPSDO alanlar projelerini anlatıyor. Onları seyret yeter :) Kendin yapıp da niye masrafa gireceksin?

Veya youtube'da hazır başka ülkelerde GPSDO alanlar projelerini anlatıyor. Onları seyret yeter :) Kendin yapıp da niye masrafa gireceksin?
Abi o kısımda pahalı ki.
12 yıl eğitim alan birisi doğru dürüst ingilizce öğrenemiyoruz.

İngilizce kursuna gidip video izlemek bile pahalı.

Malesef PLL özellikli GPSDO yapmak zor. Çoğu projede FLL yapıyorlar kolay diye ama insan yapmışken nanosaniyesine kadar doğru olsun istiyor.

Bir de bir cihazı sıfırdan yapacaksan, elinde onun randımanlı bir şekilde çalışanı varsa çok faydalı oluyor. Kıyaslama yapma imkanın oluyor. GPSDO ile ilgili bütün teorik konuları öğrensen dahi, kitaplarda anlatılmayan bir sürü sorun ile karşılaşacaksın ve pratik çözümler getireceksin.

Yurtdışından satın alınan malın KDV sini al, ÖTV sini de al. %50 al hadi vergi olarak. Ama %250 vergi nedir yav?

Bir de bir cihazı sıfırdan yapacaksan, elinde onun randımanlı bir şekilde çalışanı varsa çok faydalı oluyor. Kıyaslama yapma imkanın oluyor. GPSDO ile ilgili bütün teorik konuları öğrensen dahi, kitaplarda anlatılmayan bir sürü sorun ile karşılaşacaksın ve pratik çözümler getireceksin.

Yurtdışından satın alınan malın KDV sini al, ÖTV sini de al. %50 al hadi vergi olarak. Ama %250 vergi nedir yav?
Hiç ağa'ya sual olur mu abi.
Yerli olanını alsaydın sende(!!!) :katil2: varsa

Zaten bir tek ben çekişip duruyorum bu duruma ve kazıklanmaya da devam ediyorum :) Benim dışında herkes bir yolunu bulmuş. Kimi eşe dosta getirtiyor, kimisinin tanıdık gümrükçüsü var, kimisinin üniversitede tanıdık öğretim görevlisi var üniversite almış gibi gösteriyor. Kanun düzgün olsun herkes yararlansın diyen yok, benim işim görülsün de, diğeri ne yaparsa yapsın diyor herkes.

Zaten bir tek ben çekişip duruyorum bu duruma ve kazıklanmaya da devam ediyorum :) Benim dışında herkes bir yolunu bulmuş. Kimi eşe dosta getirtiyor, kimisinin tanıdık gümrükçüsü var, kimisinin üniversitede tanıdık öğretim görevlisi var üniversite almış gibi gösteriyor. Kanun düzgün olsun herkes yararlansın diyen yok, benim işim görülsün de, diğeri ne yaparsa yapsın diyor herkes.
Sen bu yurt dışı işini akvaryuma cımbız ve maşa alırken bırakcaktın abi :)
Benim gemici tanıdıklar konteyner gemisinde çalışıyorlar onlarla 0 tl vergi ödeyerek istediğimi ham fiyatına alabiliyorum ama onlarda bi gidiyor 6 ay 7 ay sonra geliyorlar onlar gelene kadar hevesin kaçıyor alacağından vazgeçiyorsun.

Daha çok ülkeye uğrayan tandıklar bulmak lazım.

Şimdi gümrük müşaviri aradı, bizim sayın gümrük bu cihaz için TSE belgesi ve CE belgesi istiyormuş. Leo Bodnar'ı arasam bana TSE ve CE belgesi ver, gümrük istiyor diye, adam ağzını bırakacak kıçıyla gülecek. Herhalde ben bunu gümrüğe hediye edeceğim ...

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,964
Üyeler
2,826
Son üye
CortexPhoton

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back