Çekmiyorsa nasıl kayıt yapıyorlar?cok kaliteli celik mutfak esyalarinida miknatis zor cekiyor, 18/10 celik ya da 304 celik, wmf nin duduklusunun kapagini da miknatis tutmuyor.
Ben onları çizilmiyorlar diye teleskop aynası yapmayı düşünüyordum.Teyp bandlarindaki magnetik toz cok hafif zar kadar ince plastik band uzerine yapisik. Miknatis bu tozlari cektiginde plastik de hafif oldugu icin cekme etkisini gozleyebiliyorsun.
HDD disklerde disk cok agir ve uzerindeki magnetik malzeme miknatis tarafindan cekildiginde agirliktan dolayi bu etkisi gozleyemiyorsun.
Fakat miknatisi kirip en minik miknatis parcaciklarini disk uzerine serpistirirsen miknatislar disk yuzeyine yapisabilir.
Aksine cok kolay ciziliyorlar sebebini bilmiyorum. Hatta derler ya bu sekilde mekanik hdd lerin oldugu bilgisayarlari sallamayin, kafa degerse yuzeye hdd de bad sector olusur ya da hdd kullanilmaz hale gelir.Ben onları çizilmiyorlar diye teleskop aynası yapmayı düşünüyordum.
Zarar veremem.
Ama birine büyüteçle baktım biri çizilmiş.
Okuma kafası dinlenme noktasına geldiği yere yakın çizgi.
Disk yapısı cam gibi. Kırılıp dağılmaktadır. Alüminyum olduğunu sanmıyorum. Belki özel bir aluminyum alaşımdırdiskler alümiyum.
Bendekiler kırılmıyor.Disk yapısı cam gibi. Kırılıp dağılmaktadır. Alüminyum olduğunu sanmıyorum. Belki özel bir aluminyum alaşımdır