29022 eklentisine bak

29023 eklentisine bak

Ekipmanların bir kısmı bunlar. Daha iyileri sizlerin olsun.

Pano yazan yer ölçüsü 40x30 cm, delikli MDF yi oraya sabitleyip alet edevatı o kısma sabitlesem olur mu sizce?
ahsap-sirt-kasiyici-pratik-sirt-kasima-aleti-46-cm.-kc9417620-1-092661e7251e4fd4b9bbe1f4aaa5517d.jpg
Şu yoksa hepsi işlevsiz kalabilir . Hayatta en çok bayıldığım ve faydalı âlet :)

Şöyle bir alış veriş yapıp kendimizi mutlu edemedik yav. :)

Benim yorum yapmam için o koltuğa oturmam gerek. Buradan bakınca olmazmış hissiyatı yapıyor. Elin, kolun deyme ihtimali var.

29022 eklentisine bak

29023 eklentisine bak

Pano yazan yer ölçüsü 40x30 cm, delikli MDF yi oraya sabitleyip alet edevatı o kısma sabitlesem olur mu sizce?
Vallahi hocam konuyu ilk açıp multimetre ve havyayı koyduğunda masaya, kısıtlı kaynaklar ve alanda hobiye girmeye çalışıyormuşsun gibi görünüyordu. O masadan olmaz demeye de dilim varmadı :) .

Şimdi sen ununu eleyip eleğini asmış biri olarak masaya takır takır vurunca osiloskobu, lcr'yi, güç kaynaklarını rahat rahat söyleyebilirim ve zaten kabak gibi ortada değil mi :) . O MASA OLMAAAZ! :).

Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum yeni masanız :) .

29022 eklentisine bak

29023 eklentisine bak

Takım ve ekipman almanın sınırı yoktur, lazım oldukça yani aslında sürekli olarak yenisini alacaksınız. Aynı pense ve keskiden bende de var ince makine yağıyla (singer) çok hafif şekilde yağlayarak kullanıyorum.

M3 kılavuz ve uygun çapta matkap ucu alırsanız bazı elektronik bileşenleri soğutucuya monte etmek daha kolay olur.

Açık ağız takımları her yerde kullanmak mümkün olmuyor. Bu nedenle hobi atölyesi için yıldız ve kombine anahtarlara da ihtiyaç var. Küçük bir atölye için şu numara anahtarları temin etmenizi öneririm.

1) 4-5 mm açık ağız (bu hazır setten çıkmaz) (m2 ve m2.5 civatalar için)
2) 5.5 mm kombine anahtar (benim en çok kullandıklarımdan, hazır setlerden çıkmaz) (m3 civatalar için)
3) 8-10 mm yıldız anahtar (m5 ve m6 için)
4) 7 mm kombine anahtar (m4 için)
5) 8 mm kombine anahtar (m5 için)
6) 10 mm kombine anahtar (m6 için)
7) 11 mm veya 7/16" kombine anahtar (bazı büyük metal diyotların şasesindeki civatayı tutar, orijinal anahtarı 7/16" dır ama 11 mm de aynı işi görür)
8) 11-13 mm yıldız anahtar (yukarıda bahsettiğim durum ve m8 civata için)
9) 13 mm kombine anahtar (m8 için)
10) 1/4" kombine anahtar (1/4" bits uçları ile L kol gibi kullanabilirsin)
11) 1/4" - 5/16" yıldız anahtar (1/4" ve 5/16" bits uçları L kol gibi kullanabilirsin)

Lokma takımı ve Bosch uç takımları da almıştım.

WhatsApp Image 2024-01-14 at 18.13.09 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-01-14 at 18.13.09.jpeg

Delme kırma vidalama için matkaplar bunlar.
Raf yaparken, evin güvenlik kamerası montajlama işlerimde işime çok yaradılar.

Evde arabada ufak tefek işleri göreyim diye yola çıktım, yol bayağı bir uzunmuş git git sonu görülmüyor.

Son düzenleme:
Nazar değer diye düşünenler olabilir, değmez. Forum'da şu anki delillere bakılırsa böyle doğaüstü bir güç sadece tavuklarda var.

Bu kadar muhabbetten sonra yarın öbür gün ben de çarpılırsam, vegan olur, tavuğu da kutsal hayvan ilan eder burada da propagandasını yaparım.
En son Sercanın bir cihazı için bu resmi attığım da cihaz kısa süreli bir arıza yaşamıştı. Tam hatırlayamadım, düğmesi mi çalışmamıştı, basınca kapanmamış mıydı neydi. :D

29022 eklentisine bak

29023 eklentisine bak

Bu resimleri ilk mesaja sabitlemek gerek aslinda. Amator baslangic icin gerekli olan her sey fazlasiyla var. Insanlar ne almaliyimdan cok butceme gore hangisini, hangi sira ile almaliyim diye dusunurler boylece. :saril: :):)

Ayrica M1'den baslayip M3'e kadar olan uc cesit civata seti gerek. Amazonda cok uygun fiyatla bulunabiliyorlar. 1. set M1 1 - 1.4 iceriyor. Minnos aletler, gozlukler vb icin gerekli. 2. set karisik notebook vida seti. Bir de M3 vida seti. Bunlar olunca bir aleti dagitip toplarken vida eksik derdi yasamiyorsun. :D

Sonra takometre, anemometre, termal kamera, hassas tarti gibi ikincil aletler gelecek.

Kimyasal maddeleri de unutmamak gerek. Temel renkler icin parlak ve mat boyalar, IPA, tiner, yapistiricilar, yapistirici sokuculer, gresler, yagli ve yagsiz temizleyiciler. Aslindadusundukce amma cok sey varmis gereken diyor insan.

Ornegin neodimyum miknatislar gerek. Farkli cap, kalinlik ve sekillerde bir suru lazim olur. Insan aldiktan sonra calismak amma kolaymis bunlar olunca diyor.

Son düzenleme:
Lokma takımı ve Bosch uç takımları da almıştım.

29028 eklentisine bak

29029 eklentisine bak

Delme kırma vidalama için matkaplar bunlar.
Raf yaparken, evin güvenlik kamerası montajlama işlerimde işime çok yaradılar.

Evde arabada ufak tefek işleri göreyim diye yola çıktım, yol bayağı bir uzunmuş git git sonu görülmüyor.
Lokma setlerinde de bazı numaralar yoktur. Çok işine yarayacak olan 5.5 mm gibi.

Otomobilde kullanacaksan 19 mm ve üzeri numaralarda 1/2" lokma kolları (T kol ve cırcır) yetersiz geliyor, özellikle sıkışık civatalar için. 3/4" kol ve 3/4" den 1/2" ye adaptör lazım birde T kol için uzatma borusu.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back