Hoparlor bobini farki?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Ben bu manyetizma olayini bir turlu anlamiyorum sanirim.

4ohm 10w hoparlor ile 4ohm 100w hoparlor arasinda ne fark var?

100w olanin miknatisi daha buyuk. Bu durumdan sabit manyetik alanin daha kuvvetli oldugunu dusunuyorum.

Bobin kisminda ne degisiyor? Sargi kalinlasiyor mu tur sayisimi artiyor? Sargi iletken capi artinca direnc azaliyordu sanirim. Direnc azaldigi icin daha cok tur sarmak mumkun oluyor ve sarginin olusturabilecegi manyetik alan artiyor?

Kabaca bu mudur?

Peki sorumu degistirme joker hakkimi kullanmak istiyorum.

İki adet miknatis bir birlerini F kuvveti ile itiyorlar. Miknatislardan birini daha buyuk kuvvetli bir miknatis ile degistirdim. Bu durumda miknatislarin birbirini itme kuvveti artarmi?

Sabit kalan kucuk degerli miknatis sabit akim dc ile calisan bir elektro miknatis olsaydi bir sey degisirmiydi?

10w lik hoparlorde bobin ve anfide degisiklige gitmeden sabit miknatis guclendirilirse hoparlorden alinan guc artar mi?

Anladım hocam o zaman çıkarımlarımın kendimce doğru olduğunu düşünüyorum. Aslında hoparlor ile ses ile işim yok sedece benzetme yolu ile örnek vermek istedim. Amacım bir sistemde itme güçünü arttırmark....

Forum istatistikleri

Konular
8,046
Üyeler
3,210
Son üye
Şilan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back