Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

Atelyenin talihi açıldı. Menüde fotokopi makinesi var

IMG_20241025_120205.jpg

IMG_20241025_154407.jpg

Ama artık yok. :pillowfight1: :pillowfight1: :pillowfight1:

22 yıllık makinanın içinden 40gb ide sabit disk çıktı.
Anakart muhtemelen çalışıyor ama artık ne işe yarar bilmiyorum.

Masrafı çoktur yoksa ikinci ele düşmezdi.
Sahibinden de uygun fiyatli ikinci el kovalamak lazım

Masrafı çoktur yoksa ikinci ele düşmezdi.
Sahibinden de uygun fiyatli ikinci el kovalamak lazım
Okulda hurda halde bekliyordu.
Dediğiniz gibi muhtemelen masrafı çok olduğu için hurdaya ayrılmış.
Huzur içinde yatsın artık ne diyelim.
İçinden çıkan 3 tane nema23 inşallah bi işe yarar

Son düzenleme:
Aslında metaller bile kaynak antrenmanı için işe yarar. Ama dikkat etmen lazım, galvaniz kaplı olduğu için "sarhoşluk" yapar, bir çeşit gaz zehirlenmesi. Avuç içi taşlamaya tel fırça takıp önce galvanizi uzaklaştırmak lazım.

Ekran, devreler ve daha başka çıkan sakatatı forum üzerinden hibe etmeyi düşünüyorum. Elimdeki birçok malzeme gibi yatacak yoksa. Zaten 8~10 yıldır hurda olarak yatıyor.

Aslında metaller bile kaynak antrenmanı için işe yarar. Ama dikkat etmen lazım, galvaniz kaplı olduğu için "sarhoşluk" yapar, bir çeşit gaz zehirlenmesi. Avuç içi taşlamaya tel fırça takıp önce galvanizi uzaklaştırmak lazım.
Çok fazla vida ve metal levha çıktı. Toshiba eğer aynı kafayla üretime deva ediyor ise ürünleri çok sağlam demektir. Ben sökmekten yoruldum ama bitiremedim.

birkaç yıl önce renkli lazer yazıcı parçalamıştım içerisi tam bir motor membağı idi :)

Karda mıyım zararda mıyım bilmiyorum
17298913638034922364051968840359.jpg

17298914605578664338786483008011.jpg

17298914317158856608258861275320.jpg

Uğraşmak isteyen varsa haber etsin.

Uzun süre yatıyorsa bu mürekkep püskürtmeli, rahat olabilirsiniz. Her yeri kurumuştur.
Değilse; kartuşları çıkarın. Faza eğmeden ve çevirmeden sökebilirsiniz. Bol bol dişli, selonoid ve bir kaç motor sahibi olursunuz.:tamam1
Tabii milleri de unutmamak lazım.

çok uzun süredir spesifik bir parça aramıyorsam asla hurda toplamıyorum. bir gün lazım olur dediğim her şey, o bir gün gelene kadar sadece elime ayağıma dolanan. eninde sonunda bir karton kolide unutulup giden ve her taşınmada, taşınma maliyetlerimi arttıran bir yük olmaktan öteye gidemedi. o lazım olacağı bir gün de asla gelmedi.

çok uzun süredir spesifik bir parça aramıyorsam asla hurda toplamıyorum. bir gün lazım olur dediğim her şey, o bir gün gelene kadar sadece elime ayağıma dolanan. eninde sonunda bir karton kolide unutulup giden ve her taşınmada, taşınma maliyetlerimi arttıran bir yük olmaktan öteye gidemedi. o lazım olacağı bir gün de asla gelmedi.
Aynen katılıyorum.
Bugüne kadar çok sayıda fotokopi, projeksiyon, yazıcı, laptop vb malzeme parçaladım.
İşe yarayan parçalar elektronik kısım aksine vida, insert, kablolar oldu.

Fotokopiyi stres atmak için (keyfine) parçaladım. Belediğimden az kablo çıktı ama nasip.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back