Hypocyclic motor projem

kesmez

Aktif Üye
1785926479303.png

resimde görünen hypocyclic motor. sarı renk dişliden bir tane daha ekledim. tek piston ve çift pistonlu 2 değişik motor mimarisi elde ettim.
konuyla ilgili gemini sohbetimiz.

https://share.gemini.google/lUYmwqIoKwhg

Ekler

videoda beyaz görünen karşı ağırlık devamıda krank. bizim projede de aynı , dönen dişlilerin merkezleri krangı çeviriyor.

videoda beyaz görünen karşı ağırlık devamıda krank. bizim projede de aynı , dönen dişlilerin merkezleri krangı çeviriyor.
videodaki ile html kodundaki piston kolu hareketi uyuşmuyor.
Başlıksız.png

Html kodundaki piston kolunun alfa açısı sürekli değişiyor.
videoda sabit. Sürekli y eksen doğrusu üstünde turuncu ve lacivert noktalar.
desmos grafik hesap makinesi ile de yapmıştım elektrik kesilince hepsi gitti. :(

a.gif

Piston kolu pimi 3 kanatlı pervane şekli çiziyor. Videoda ise sadece y doğrusunda yukarı aşağı çalışıyor.
Kırmızı daire aynı çapta dişli üzerinde dönerse videoda ki gibi olur.

kendi dönüşünüde hesap et 2 eder. hem kendi etrafında hem daire içinde dönüyor.
wikipedia linki. bence senin grafik hatalı.

sarı dişlinin merkezi 2r değil r çapında bir çember çiziyor. onun için.

proje yön değiştirdi. claude bir şeyler söyledi. siz ne derseniz.

Klasik patlamali motor teknolojisi alternatifleri icin youtube'da bir video var. Bir hafta kadar once izledim ancak videoyu tekrardan bulabilecegim bir ipucu hatirlamiyorum.

Cok eskiye dayaniyor. Kucuk Avrupa ulkelerinden birisindeki tasarimci ne gerek var bu kadar karmasaya diyor ve cok basit bir motor tasarlayip calistiriyor.

Kam mili, krank, biyel kolu vs hic bir sey yok.

Motor son derece verimli calismasina ragmen ragbet gormuyor. Karsicikislar arasinda motorun kendi rezonans frekansinda calismasi vs gosteriliyor. Diyorlarki klasik motor da her sey senkronize calisir. Senin motorda bu senkronizasyon yok.

Klasik motorlar pat pat pat seklinde bildigimiz sesi cikartirken bu motor vizildiyor.

Aklimda kaldigi kadariyla ayni eksende iki silindir ve piston var. Silindirlerden birisinde patlama oldugunda piston ileri firliyor ve diger silindirdeki pistonu ileri iterek yakitin sikismasina neden oluyor. Bu kez bu silindir atesleniyor olay tersine donuyor.

Yani pistonlara bagli mil sadece ileri geri hareket ediyor. Bu hareketin dairesel harekete gecirilmesi gerekmiyordu isin icine turbin vs giriyordu. Bu kisimlar aklimda kalmamis.

Belki videoyu Youtube'da bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Youtube'da history bölümünden izlediğiniz videolara ulaşabilir, geçen haftaya doğru bakabilirsiniz. Ya da oradaki arama bölümüne motor, vs. yazsanız da çıkar sanırım.

TV'de de varmi bu ozellik?

Izledigim videolari ozellikle secmiyorum. Bir videoyu seciyorum bitiminde youtube kendisi bir videoyu otomatik acip karsima getiriyor.
Bu durumda da youtube'nin kendi actigi videolar da bulunabiliyor mu?

Telefon ve bilgisayarda (tarayıcı) var ama tv'yi bilemeyeceğim. Tv android'se (google tv) olması lazım. Galiba uygulamaya girince sol menüde Library varmış, içinde history bölümü var.

Forum istatistikleri

Konular
9,314
Üyeler
3,848
Son üye
bayarelektronik3

Son kaynaklar

Back