İlginç, Komik ve Tuhaf tasarımlar

Gürcistan'da muhtemelen almazsın. Ama ABD firmasında veya Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde alırsın. Zaten belli yüksek teknoloji ürünleri hangi ülkelerden çıkıyor, oralara gitmek lazım.
 
Ama yurtdışındaki bir firmada işe başlayabilmenin de eşiği yüksek. Yani vasat olup da iyi dönmek diye birşey yok.

Ben 6 yıl ABD de çalıştım. O firmada, bizim hocalardan birisi doktora çalışmasını yapmıştı ve beni onlarla tanıştırdı. İşe almaya karar vermeden önce bana bir projenin firmware yazılımını geliştirmemi istediler. Ancak o yazılımın ürün olmaya yeterince yakın olduğunu gördükten sonra işe almaya karar verdiler. Proje raporunu da ingilizce yazdım zaten, dil olayını da oradan garantiye aldılar.
 
Gürcistan'da muhtemelen almazsın. Ama ABD firmasında veya Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde alırsın. Zaten belli yüksek teknoloji ürünleri hangi ülkelerden çıkıyor, oralara gitmek lazım.
Burda philps'de ses sistemlerinde çalışmış bi hollandalı abi vardı hatta sende yazmıştın onun yorumun altında.

Benim eski çalıştığım yerdeki abi türkiyedeki civata fabrikasını bırakıp hollandaki civata fabrikasına gitmişti çalışmaya bi şansım o var.

editt:. Phlips medikal sistemlerde çalışmış.
 
25 yıllık Mühendisim Mesleki bilgimin %80'ninden fazlasını Teknik lisede aldım Üniversitede teoriye boğulduk. Hatta bir anımı da yeri gelmişken anlatayım;

Sene 1996 Kocaeli Üniversitesi Devre sentezi dersi Hocamız Oya DEMİRER hanımefendi. Parmağımı kaldırıp sordum hocam birsürü devre çözümü yapıyoruz bunlar neyin parçası ileride nerede kullanacağız dedim. Cevap veremedi ve çık dışarı ukala diye bağırdı, çıktım 70'den aşağı notu olmayan ben bu uyduruk dersi alttan aldım. Bir kaç iyi üniversite hariç üniversitelerimizin çoğunluğunda eğitim kalitesi maalesef iyi değil.
Hocaların çoğu sıkıya gelemeyip akademisyenliği seçen insanlar gibi geliyor bana. Ben de Kocaeli ünv. endüstri müh. okudum. Birkaç hocamız bölgedeki fabrikalarda projelerde danışmanlık yapar ve öğrencileri de dahil ederdi, malesef bazıları makul soruları meydan okuma gibi görüp tepki gösterirdi ve çoğunun verdiği ders sudoku çözmeyi öğretir gibiydi, öğrenci çalışma ortamında neyle karşılaşacağına dair ipucu bile alamaz bunlardan.
 
Oğlum Bilecikte elk elkto müh 3. Sınıfa geçti yakından takip ediyorum inanın o 1993-1997 yılları arasında okuduğum ve beğenmediğim hocalar oğlumun okulundaki hocaların yanında Kralmış Paşaymış kalite o derece düşük maalesef.
Biz okurken elektrik makineleri dersine ITÜ'den prof Faik MERGEN hoca gelirdi o yüce insanı tanıdıktan sonra üniversite kalitesinin öğretim üyesi kalitesiyle nekadar iç içe olduğunu anladım.
Sonuç olarak ilgi varsa bilgi gelir insan kendisine yatırım yapmalı ve kendisini geliştirmelidir. Gördüğüm yeni nesilin %90'ından fazlasında meslek sevgisi yok mesleğe ilgi yok, Durum içler acısı.
 
Yaş 50'ye dayandı halen yeni teknolojileri araştırırım incelerim. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine aneng 3008 pen multimeter alıp oğluma kargo ile yolladım okul bitti eşyalarını getirdi baktım multimetre kutusunda duruyor merak edip kutusundan bile çıkarmamış kızıp aldım pil taktım hayran kaldım cihaza faz sırası tespiti bile yapabiliyor. Hobi olarak ev aletlerini tamir ederim elimden geldiğince bu amaçla kullanacağım. Evde 3 tane multimetrem var ama favorim aneng 3008
 
Hayaller --------------------------------------> Gerçekler...

ilan.png
 
Son düzenleme:
Biliyorum abi yav.
Hem kocaelideki okullar güzel olmuyor
Ama Kocaeli benim için farklı bir yer ilginçtir ki hiç alakam olmasa da hayatıma değişik yön veren bir il.

Muhtelif tesadüfler ile hayatıma karışan birkaç kişi ve olay oldu artık orada ne varsa Dünyanın merkezi mi manyetik alan mı var kara delik mi var bilmiyorum.
 
Dünyanın merkezi mi manyetik alan mı var kara delik mi var bilmiyorum.
Tekirdağ dönüşü kocaeli civarlarında eşim nerdesin diye mesaj atmıştı ben de elimin resmini çekip göndermiştim.
Hakikaten orda bişeyler var. Normalde böyle şakalar yapmam ben:D
 
Pakistanlılar kazanda kaynar su ile dağıtım trafosu tamir ediyor. Tahmin edileceği üzere, güvenlik önlemleri sıfır. Valla bu adamların neredeyse sıfır imkanla çıkardıkları işler inanılmaz. Eğer dünyada bir nükleer savaş çıkıp bütün endüstri ve sanayi yok olursa, ayakta kalacak tek ülke Pakistan olur herhalde :)

 
Ben trafo sarma makinasında 0.03 mm konumlandırma hassasiyeti diye konuşurken bu adamların trafo sarma makinasının götü başı ayrı oynuyor, milin ucunda 3 cm salgı var :katil1: Adamı hasta ediyorlar yav ...
 
Pakistanlılar kazanda kaynar su ile dağıtım trafosu tamir ediyor. Tahmin edileceği üzere, güvenlik önlemleri sıfır. Valla bu adamların neredeyse sıfır imkanla çıkardıkları işler inanılmaz. Eğer dünyada bir nükleer savaş çıkıp bütün endüstri ve sanayi yok olursa, ayakta kalacak tek ülke Pakistan olur herhalde :)

Vallahi helal olsun ayakta alkışlıyorum
 
Elektronik de dikişde bilmek gerekiyormuş. Bak lazım oldu.

20221030_164250.jpg
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,956
Mesajlar
118,801
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top