İnsan ve yaydığı frekans

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hira
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

Hira

Üye
Merhaba, insan beyninin hangi durumlarda hangi frekansları yaydığı tespit edilebilir mi? Mutluyken, üzüntülüyken yada öfkeliyken, heyecanlıyken vs.. Ve bu frekansları bir şekilde tespit ettiğimizi varsayarsak her insan için geçerlidir aynıdır denebilir mi?

MR cihazıyla aktif bölgeler tespit edilebiliyor.

Bölgeler genel olarak bilinsede herkes için aynı değildir. Bir tetikleyici herkes için aynı şeyi ifade etmez.

Beyinde bir bölge hasar aldıysa başka bir bölge o görevi üstlenebiliyor. Beyin keskin sınırları olan bir organ değil.

Teşekkürler, aktif bölgeler derken neyi kastettiniz? Bahsettiğim frekansların türü nedir rf denebilir mi?

Bu yöntem bilimsel araştırmalarda vs kullanılıyor. Fonksiyonel MR imiş adı. (fMRG).

Örneğin bir sanatçıya müzik aleti çaldırılıyor MRI sırasında. Beynin müzik aleti çalma ile ilgili kısmı daha farklı görünüyor. Aktif bölge bu oluyor.

Benimde bir dönem ilgimi çeken bir konuydu bu. Frekansının çok düşük olduğu belirtilmiş. Detaylara hakim değilim.

Proje veya ödeviniz mi var konuyla ilgili?

Bir proje üzerinde çalışıyorum evet fazla bilgi bulunmuyor bu konularda daha çok yabancı kaynaklarda anlatılmış verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

• Beğen
Reactions: nt
EEG konusuna bakman gerekiyor.

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back