Mikro Step
Kıdemli Üye
- Katılım
- 25 Eylül 2022
- Mesajlar
- 6,258
1 adet JBC AT420 2 adet de JBC C420 -272 siparis ediyorum. Bir yanlislik yapmiyorum degil mi?
Sectigim uc 805 paket icin uygundur sanirim.
1 adet JBC AT420 2 adet de JBC C420 -272 siparis ediyorum. Bir yanlislik yapmiyorum degil mi?
keşke detay paylaşsaydınız.projeji görünce yeniden yaptım kabası bitti sade ekrana menü ve set değerlerini yapacağım birde biraz daha ince ayar yapılması gerekiyor set değerine yavaş çıkıyor. Birde eski yaptığımda st7920 lcd kullanmıştım şimdi st7565 lcd kullandım orjinale daha yakın
hepsini paylaşacağım bitsin şimdilik 10 günlük izine gidiyorum atölyemden uzak kalacağım başka işlerde yapıyorum çorba oldu hepsini şema kod ne varsa paylaşacağım opamp kullanmadım ad8495 thermocouple amplifer kullandım eskiden almıştım ucuz olduğu zamanlar dc güç kaynağı ile sürüyorum 14v deneme olduğu için adım adım gidiyorum sonra 24 v kullanacağım şimdilik ırfz44n mosfet ile sürüyorum işlemci stm32f103c8t6 kullanıyorum keil ile yazıyorum ekran st7565 lojik kat beslemasi hazır breadboard güç modülü 3.3v ve 5v kullanıyorum deneme olduğu için paylaşmıyorum sonunda hüsrana uğramakta var.Şu an kafadan tasarladığım için şema yok son halini pcb yapacağım inşallah kodları paylaşayım.keşke detay paylaşsaydınız.
ne op-amp kullandınız?
ac kontrol mü? dc kontrol mü?
güç kaynağı olarak ne kullandınız?
...ad8495 thermocouple amplifer kullandım...
17$@Mikro Step ad8495 biraz tuzlu degil mi? 500 tl civari fiyati var, nerdeyse havya fiyati.
MAX6675 sık okuma gerektirmeyen uygulamalar için ideal ama hatırladığım 80ms'de bir okuma yapabiliyorsun en kısa sürede.Multiplex edebilirsin oda mantıklı jbc sapın ucundaki konnektörün ismini bilmiyorum ben zamanında çinden almıştım ucunda Mike jackla geldi orjinal değil yani bende opamp kullnmaya çalistim ama thermocouple lineer olmadığı için yazılımla baya uğraşmak gerekiyor o yüzden ad8495 kullandım max6675 veya max31855de kullanabilirsin ama uğrasırim dersen lm358le bile olur ama dediğim gibi doğru değeri lineer olmadıği için tutturman zor soğuk nokta olayıda var o yüzden hazır bir modül kullanmak daha kolay
Burada ayrıntılı bilgi var.JBC havya tutamaclarinin ucundaki kablodaki konnektorun girecegi konnektorun adini biliyormusunuz?
Cimbiz havya ya da kalem havya ayni konnektoru mu kullaniyor?
Aslında bir step response paylaşmasını istesek büyük ihtimalle paylaşır, hatta bu datadan teorik olarak kontrolcü dahi tasarlanabilir.Diger basliktaki yabanci arkadasin projesindeki OPA2333 opamp cok guzel. Fiyati da uygun. Calisan bir proje yaptigina gore boyle tek opampli bir yapi dusunulebilir.
Kullanilan fiseklerin termal ataleti hakkinda bilgi olsa iyi olurdu.
Mesela 100ms lik 5A lik tek bir akim darbesi hic bir yere dokunmayan ucun sicakliginda kac derecelik degisime neden oluyor?
5A sart degil 100ms lik 12v luk voltaj darbesi de olabilir.
Bu konuda bir deney yapacak olursa cok makbule gecer.
Ben govde ve fisek siparisini vermedim. Ellerinde 1 tane isitici kalmis digerini Aralik ayinda gondereceklermis. O yuzden Aralikta hepsini birden isteyecegim.
en son 100kHz gürültü ile mücadele ediyordum ki bıraktım uğraşmayıBu is tek opampla yapilir da bayagi bir gurultu sorunu ile ugrasmak gerekecek. Bir ucu TC ile kisa devre olan uzun bir kablo oteki tarafta cok yuksek kazancli opampli yukseltece gelecek.
Haliyle kablo uzerinde cok fazla gurultu toplanacak.
Bu nedenle instrumentation opamp ile sinyali diferansiyel okumak gerek. Bu durumda iyi bir cip secmek gerekecek. AD cip bu yuzden guzel bir cipti. Kompanzasyon da onemli ama daha onemlisi dedigim gibi instrumentation olusu daha onemli.
Yabanci arkadasin yaptigi gibi tek opampla bir calisma yapip sonucu bir gormek lazim.
Eger isiticinin basamak cevabi cok hizli ise low pass filitrelerle sinyali temizlemeye calismak sikinti olacak.
Havya sapindan gelen kablodan 50Hz lik bayagi bir gurultu kapilacagini tahmin ediyorum.
Makul opampin ofset dusuk olacak, kaymasi dusuk olacak. Cok da masum bir opamp olmaz diye dusunuyorum.