Konusayim da cahilligim ortaya ciksin. JBC uclari ozel yapan nedir? Mesela bunu yaptigimizda TS100'den daha mi iyi olacak? Simdiye kadar kullandigim en iyi havya oydu, fakirlik iste.
Bitter cikolata ve nar gibi tavuk buduna asla hayir diyemem.Ekstrem işler bunlar. Eğer buna değecek iyi bir projeniz yoksa JBC uç kullanmak ızdırap verebilir. Aynı parayla mangal yapmak, çikolata almak, cips yemek.. gibi başka zararlı aktiviteler yapılabilir
Yine gitmişler ülke de olmayan bir mikrodenetleyici bulmuşlar hey AllahımDüzenleme: Aşağıdaki bilgileri ayrı bir tartışma konusu olarak şuradaya açtım:
JBC kartuş detayı, kontrol devresi ve detaylı açıklaması
Aşağıdaki AxxSolder isimli proje de Axel Johansson isimli biri JBC kartuşları analiz etmiş ve kontrolcü tasarlamış. Github aracılığı ile çalışmasının donanım ve yazılımını paylaşmış. Çok iyi dökümente edilmiş çalışmaya aşağıdaki adresten erişebilrisiniz. https://github.com/AxxAxx/AxxSolder...mekatronik.org
Şurada bitmiş muhteşem bir proje var. Github sayfasında analizleri de mevcut.
GitHub - AxxAxx/AxxSolder: STM32 Based soldering station for JBC cartridges, 9-24 VDC and USB-PD power
STM32 Based soldering station for JBC cartridges, 9-24 VDC and USB-PD power - AxxAxx/AxxSoldergithub.com
Konusunuda eevblog'da açmış.
AxxSolder - JBC soldering controller - Page 1
AxxSolder - JBC soldering controller - Page 1www.eevblog.com
26602 eklentisine bak26603 eklentisine bak26604 eklentisine bak
26605 eklentisine bak26606 eklentisine bak26607 eklentisine bak26608 eklentisine bak26609 eklentisine bak
Kalan kısımlar benzer şekilde yapılabilir tabiki
Bu projeyi burada paylaşmaktan muradım adamın yaptığını birebir yapmak değil, o kaynaktan faydalanıp kendi özgün versiyonumuzu geliştirmek.Yine gitmişler ülke de olmayan bir mikrodenetleyici bulmuşlar hey Allahım
Forum isminizde GSM yazınca merak ettim. Telefon tamir işi yapıyorsanız bilirsiniz diye. Çoğunlukla JBC tercih edildiğini görüyorum.2018 yılında yapmıştım kodları bulursam paylaşırım yardıcı olur belki
Bunda hem fikir olduğumuz için bu forumda toplanmış bulunuyoruz ben ülke de ki malzeme kıtlığına dikkat çekmek için öyle bir tabir kulandım...Hobi için yapılan işlerde harcanan parayı safı israf gibi görmek çok büyük bir hata. Ben daha JBC uç yerine ucuza yönelen birinin arttırdığı para ile dünyayı kurtardığını görmedim...
Avrupa ya da amerika da komponent e erişim daha kolay evet ama orada insanlar bu benim ülkemde var mı şeklinde bakmıyor, digikey de mouser da var mı diye bakıyor. Belki başka kıta da olan depodan geliyor ürün ona, bence ülkede stoklu bu işlemci satılmıyor diye moral bozmaya gerek yok. Bahsi geçen yerlerden alışveriş yapabilirsiniz, hemde bu işlemci sahte mi vs gibi sorgulamalara girilmemiş oluyor. Kaldı ki tasarımdaki işlemcinin geliştirme kartını empa satıyor olmalı. Ancak bu tasarımda mcu da kritik bir yük yok, istenilen her işlemci ile çözülebilir bir sorun.Bunda hem fikir olduğumuz için bu forumda toplanmış bulunuyoruz ben ülke de ki malzeme kıtlığına dikkat çekmek için öyle bir tabir kulandım...
Ancak bu tasarımda mcu da kritik bir yük yok, istenilen her işlemci ile çözülebilir bir sorun.
orjinal olamayan uçlar genelde pres oluyor,lehim yapılan kafalar sıcaklık değişikliklerine daha geç tepki veriyor.Orjinal uçtan daha uzun süre dayanan kullanılan yan sanayi uçlar bile oluyor. Bazi uçlarda 5 10 derece sapma olabiliyor uzaya gidecek bir cihaz yapacağım demessen kaliteli pahalı yan sanayi kullanılabilir.Forum isminizde GSM yazınca merak ettim. Telefon tamir işi yapıyorsanız bilirsiniz diye. Çoğunlukla JBC tercih edildiğini görüyorum.
Orjinal uçlar ile yan sanayi arasında illaki fark vardır ama ne oranda hiç tecrübe ettiniz mi ya da duydunuz mu? Benim tercihin ne yöne olduğu belli ama iç rahatlığı amaçlı soruyorum.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.orjinal olamayan uçlar genelde pres oluyor,lehim yapılan kafalar sıcaklık değişikliklerine daha geç tepki veriyor.Orjinal uçtan daha uzun süre dayanan kullanılan yan sanayi uçlar bile oluyor. Bazi uçlarda 5 10 derece sapma olabiliyor uzaya gidecek bir cihaz yapacağım demessen kaliteli pahalı yan sanayi kullanılabilir.