Yeni bir kart bulursam değişim yapacağım. Onun dışında acemi birisinin yapabileceği bir şey var mı Gökhan hocam. Tavsiyeniz var mı?Altındaki yollara bakmak lazım.
Kartın 1/4 i kırılmış. Çok büyük ihtimalle yollar kopmuştur ve çalışmama nedeni kesinlikle bundandır.
Kart kırılmamış olsa kopan yollara tel çek filan derdim ama kırılmış artık. Acemi birinin uğraşmasını tavsiye etmem. Görünşe göre kart makinenin vakumlama gücünü ayarlıyor. Aynısı KiCad tarzı bir programda çizilip basılabilir. Ama dediğim gibi ne yaptığını bilen birinin yapması lazım. Bence internet üzerinden yada makinenin servisinden yenisini araştır.Yeni bir kart bulursam değişim yapacağım. Onun dışında acemi birisinin yapabileceği bir şey var mı Gökhan hocam. Tavsiyeniz var mı?
120nF kondansatör.Ekipman ve lehim bilgin yoksa bilen bir arkadadşın veya dürüst bir tamirci çok hızlı bir şekilde tamir edebilir. Ama emin olmak için arkayı da görmek lazım.
Bu arada, o dirençlerin üstündeki komponent neyin nesi acaba? Bir şeye benzetemedim.
31234 eklentisine bak
Açı ve ışık yansıması yüzünden bakıp bakıp kısa, metalik bir şey görüyorum orada120nF kondansatör.
Öyle metal kondansatör var. Bende de var hatta akşama resmini atarımAçı ve ışık yansıması yüzünden bakıp bakıp kısa, metalik bir şey görüyorum orada
Bendeki metal kondansatör.Açı ve ışık yansıması yüzünden bakıp bakıp kısa, metalik bir şey görüyorum orada
Bilmiyorum valla. Zamanın da biri güzel kondansatör demişti. O gün bu gündür kıymıyorum kullanmaya.O neymiş öyle ya. Üst üste konmuş MLCC gibi.
Bunlar ya eski değil yada satan kişinin elinde uzun zaman kalmış olabilir. Çünkü ben alalı 2 sene filan olmuştur. Stardan almış olma ihtimalim var ama emin değilim.Bu tip kpndansatörden bende de var. Eski bir radyodan sökmüştüm.
Yenisini bu tipte hiç görmedim.
Ben stara artık hiç gitmiyorum. Adamların gözünün içine bakıyorsun yine de "buyur kardeşim" demiyor. Benim gibi araya girmeyi sevmeyen bir tipsen akşama kadar sana sıra gelsin diye beklersin, bir allahın kuluda "sen çok bekledin, ne istiyorsun" diye sormaz.Star daki kondansatör yada parça dolabını çok karıştırmışımdır. Bu tip kondansatör hiç denk gelmedi. Belki bir parti gelmiş bitmiş olabilir.
Antalyada başka parça aldığın yer var mı? Alternatif olsun. Star biraz pahalı kalıyor. Birde çok kalabalık.