Abartmiyorum son 30 yildir cocuklugumda tattigim bal gibi tatli ve kokulu kavunlari bulamiyordum.
Taaki bu yil tatilde kavun alincaya kadar. Cekirdeklerini ayirdim ve bahceye dikecegim. Cekirdekleri suda yikayip sekerli yapiskanimsi kisimlarindan arindirdim.
Sonradan aklima geldi cocuklugu koylerde gecmis arkadasim tohum su yedimi islem baslar suyun devami gelmezse tohum olur demisti.
Gerci benim yaptigim tam olarak bu olay degil. Tohum kurutulduktan sonra dikilinceye kadar su gormemeli.
Neyse sansimi deneyecegim. Yikadigim cekirdekleri kuruttum bir kavanoz icine koydum ustune de havlu kagit koydum, karanlik ortamda Nisan ayina kadar saklayacagim.
Dusunun artik kavun ne kadar tatli ve lezzetliymis ki bunca zahmete giriyorum.
Eger dediginiz gibi genetigiyle oynandiysa yapacak bir sey yok.