Kendi hobi atölyemi kurmakta yardıma ihtiyacım var

HyperFuryXI

Yeni Üye
Katılım
28 Temmuz 2023
Mesajlar
2
Öncelikle merhaba orta seviye elektrik-elektronik bilgim var. Basit projeler ve ekipmanlar üretmek için bir atölyeye ihtiyaç duyuyorum. Sadece proje üretmek için ne gibi ekipmanlara ihtiyacım var?
Şu anda elimde multimetre, tornavida ve pense seti gibi temel parçalara sahibim.
Ayrıca bir havyaya da sahibim ancak bunu istasyonlu bir havya-sıcak hava tabancası olarak değiştirmeyi düşünüyorum.
Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
(Ayrıca bazı ekipmanları kendim montajlayabilir ya da tasarlayabilirim mesela güç kaynağı vb)
 
Yazdıklarından basit işler için yeterli ekipmanın var gibi anlıyorum. Proje özelinde ihtiyaçlarıne belirleyebilriisin. Böyle çok hava bir soru olmuş. Ancak orta seviye bilgin de varsa mutlaka bir osiloskop edinmeni tavsiye edebilirim.
 
Yazdıklarından basit işler için yeterli ekipmanın var gibi anlıyorum. Proje özelinde ihtiyaçlarıne belirleyebilriisin. Böyle çok hava bir soru olmuş. Ancak orta seviye bilgin de varsa mutlaka bir osiloskop edinmeni tavsiye edebilirim.
Pekala sagolun ayrica havya istasyonu önerebilir misiniz? 2000-3000tl arasinda olabilir
 
Benim de aklımda portatif (TS100-TS80 gibi) bir tane edinmek var ama açıkçası havya fiyatlarını pek takip etmiyorum. Masaüstü havyam olduğu için zamana bıraktım. Böyle olunca hem orijinal olanı alabiliyorum hemde ekipmanlarıma güvenebiliyorum.

Takip etmek şartı ile aslında ben temel ekipmanları edindikten sonra geri kalanını için hep zamana yayıyorum. 3 gün önce aldığım Rigol güç kaynağını bile neredeyse 3 yıl gibi bir süre bakındım. Mali durumum ve uygun fırsat denk geldiğinde almış oldum.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,183
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top