Kendi termal macunumuzu yapma

One Face

Yeni Üye
Merhaba. Kendi termal macunumuzu nasıl yapabiliriz? Öyle diş macunu, vazelin vs. ile basit bir şey yapma anlamında değil. İnternetten metal tozunu, silikon yağını temin edebiliriz. Daha pahalıya denk geliyor sanırım ama performansı da yüksek olmaz mı?
Mesela neden diğer metal tozlarını kullanıyorlar? Sadece gümüş tozu ve dolgu maddesi yetmez mi? Maliyetten dolayı büyük ihtimal ama mesela liquid termal macunların ısı iletimi yüksek oluyor. Yüzde 70 gümüş, yüzde 30 dolgu maddesi şeklinde de yüksek maliyet ve ve yüksek ısı iletimi söz konusu. Ama ısı iletimi daha yüksek olur sanırım.

Veya galyum ve indiyum gibi temin edemeyeceğimiz metalleri satın alır, kalayı da sanayiden temin eder kendi liquid termal macunumuzu yapabiliriz.
Çok da lazım olacak şeyler değil ama bunlarla ilgili Youtube içeriğinin olması gerekirdi. Özellikle yüzde 70-80 gümüş, yüzde 30-20 oranındaki karışımın iletkenlik değerini merak ediyorum.

Bu arada neden gümüş tozu ve dolgu olarak galyum kullanılamadığını da araştırdım. Tepkimeye giriyormuş. Uzun vadede gümüş çöküyormuş falan. Ama kısa süreliğine yapılabilir. Deneyen olmaması ilginç.

ARCTIC SILVER 5 vaktiyle kendi bilgisayarlarıma sürdüğüm macundu, içeriğinde %99,9 saf gümüş var. Türkiye'de de rahat bulunuyor ama fiyat anormal rakamlara çıkmış. Daha düşük gümüş içeren modeller de var markalarda. Sizin yapmak istediğinizin farkı var mı?

ARCTIC SILVER 5 vaktiyle kendi bilgisayarlarıma sürdüğüm macundu, içeriğinde %99,9 saf gümüş var. Türkiye'de de rahat bulunuyor ama fiyat anormal rakamlara çıkmış. Daha düşük gümüş içeren modeller de var markalarda. Sizin yapmak istediğinizin farkı var mı?
Hayır da kendim nasıl yapabilirim onu araştırıyorum. Hobi amaçlı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,032
Üyeler
3,649
Son üye
PapaLeghba

Son kaynaklar

Back