Kenwood HG400 Tost Makinesi Tamiri

Merhaba,
Bende de aynı cihaz var 1 tost yapıyorum sonrasında sigorta atıyor. İçini açtım lambalarından birisi patlamış. Başka sorun görünmüyor. Termostat var mı bu cihazda. Muhtemelen aşırı ısınmadan olduğunu düşünüyorum.

Merhaba,
Bende de aynı cihaz var 1 tost yapıyorum sonrasında sigorta atıyor. İçini açtım lambalarından birisi patlamış. Başka sorun görünmüyor. Termostat var mı bu cihazda. Muhtemelen aşırı ısınmadan olduğunu düşünüyorum.

Merhaba foruma hoşgeldin!

Toprağa kaçak vardır muhtemelen, sigortayı attıran odur. Cihazı rezistanslarını söküp iyice içini temizlersen düzelebilir.

Multimetre varsa faz ve toprak arasında omaj ölçmeyi deneyebilirsin. Belki ölçülebilecek seviyede bir kaçak vardır. Ama bazan statik bir kaçak olmuyor, voltaj geldiği zaman kaçak şartları oluşuyor.

Multimetre varsa faz ve toprak arasında omaj ölçmeyi deneyebilirsin. Belki ölçülebilecek seviyede bir kaçak vardır. Ama bazan statik bir kaçak olmuyor, voltaj geldiği zaman kaçak şartları oluşuyor.
Malesef yok. Biraz elim yatkın o kadar. Makineyi severek kullanıyorduk kıyamadım. Temizleyim olmazsa bir tamirciye götüreceğim.

Malesef yok. Biraz elim yatkın o kadar. Makineyi severek kullanıyorduk kıyamadım. Temizleyim olmazsa bir tamirciye götüreceğim.

Madem tamire heveslisin bir multimetre de al istersen. Uygun fiyatlı modeller var senin işini görecek.

Bu sanki biraz profesyonel. Önerbileceğiniz bir cihaz var ise alalım. Düşünüyordum zaten.

Bu, verdiğin parayı sonuna kadar hakeden giriş seviyesi bir multimetre. Daha ucuzları var ama onlara artık multimetre dememek lazım.

Alternatif olarak Çin'den AN8008 getirtebilirsin.

Veya alınabilecek multimetreler arasında en alt sınırda olan şunu alabilirsin:

Benim tercihim UT89X veya UT89XD olurdu. Mekanik olarak daha stabil, koruyucu kauçuk kaplı ve daha dayanıklı gibime geliyor. Ama gömlek cebine sığması bir avantaj ise AN8009 da düşünülebilir.

Benimde bir sorunum var bunu kim tamir etmeye çalıştıysa akıllı kabloları elektrik banti ile sarmış ne insanlar var ben elektrik ustası olmadığım halde böyle birşey yapmam araştırır ona göre müdahale ederim ki öyle olacak ustalarım öncelikle makinanın giriş kablosunu test edeceğim kabloda herhangi bir kopukluk söz konusu mu ona bakacagim sonra rezistans teli ni kontrol edeceğim ve bantlı olan kısımlara ne uygunsa ona müdahale edeceğim düşüncelerim doğru mu bilgilerinize ihtiyacım var bantlı kısımlara ne yapmalıyım

Ekler

• 17332415607587608206009054527615.jpg
    17332415607587608206009054527615.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 30

Forum istatistikleri

Konular
7,116
Üyeler
2,885
Son üye
ozcanthegreat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back