KLEMENS ARANIYOR

tabs

Üye
Bu tip bir klemenslerin tam adı nedir ve satan firma var mı acaba ?
Bu görseli google da arattım ama bir sonuca ulaşamadım.

Ekler

• PXL_20260118_040356679.MP.jpg
    PXL_20260118_040356679.MP.jpg
    654.9 KB · Görüntüleme: 59
Resimdeki cihaz da güç kaynağı fakat arkasında görünen klemensleri bulamadım.

Ben bu güç kaynağında kullanmak için değil tamamen başka bir cihazda kullanmak için istiyorum. Amerikadan getirtme imkanım yok. Birde getirtsem bile benim için çok pahalı 4 küsür dolar. Hani çok elzem bir malzeme değil benim için ama özellikle yerli kaynaklardan bulabilse idim kullanacağım yer için uygun klemens olurdu.

İç kısmı herhangi bir klemens ile aynı ise dış kısmı 3D yazıcı ile basılabilir.
Yada kalıbı alınıp epoksi reçine ile de yapılabilir.
Bunu yapmak bile masraflı. :)

IMG_20260118_230537_.jpg

Bu şekilde yap gitsin. Bu tip klemensler çoğu elektrikçide bulunur. En kalitelisi Kaim markalı olanlar.

Bende sürüsüne bereket, çeşit çeşit klemens var. Benim istediğim cihazın içinden çıkan her hangi bir kablonun çıkış ucunun cihaz içinden bağlanıp klemens girişinin cihazın dışında ve cihaz paneline bu klemensin monte olması. Yoksa cihazın arka paneline vida ile monte edilen bir klemens koyarım ama cihazın içinden çıkan kablo uçları klemensin girişinde görüneçeği için çirkin durur. İşte bu klemensler tam benim aradığım gibi ama markaya özel üretim gibi duruyor. Pek çok klemens çeşidini inceledim ama istediğim gibi yok.
İç kısmı herhangi bir klemens ile aynı ise dış kısmı 3D yazıcı ile basılabilir.
Yada kalıbı alınıp epoksi reçine ile de yapılabilir.
Bunu yapmak bile masraflı. :)
Valla freecad de çok çizim yaptım, yapıyorum. Küçük bir parça da olsa artık şu klemenside çizip hayata geçirmeye uğraşmayayım bulayım da parası ile alayım diyorum. O da olmuyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,818
Üyeler
3,535
Son üye
eselcuker

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back