Kol saati saklama kutusu

Memati de aramıza katıldı.
IMG-20250407-WA0025.jpeg
IMG-20250407-WA0021.jpeg

Benim de yavaştan Ender 3 Pro'yu güncellemem gerektiğini hissediyorum. Bütün ayarları yapıyorum ama iki-üç baskıda bir tekrar saçmalıyor. Şimdi de köşelerde yapışma sorunu ile uğraştım. Ayrıca, günümüz yazıcılarına göre oldukça yavaş. Bazı iyileştirmeler yaptım, ama çok oyaladığı için baskı almadım.

En az sorunla çıktı için sanırım Bambu Lab P1 ya da (baskı hacmi nedeniyle) Creality K2 Plus gibi bir modele geçme zamanı geldi.

Hoş, yine de direnebildiğim kadar direneceğim. :yerlereyat1:

20250407_210605.jpg
20250407_210625.jpg
20250407_210618.jpg

İkinci yazıcı olarak elinin altında durması iyi olur. Bazen küçük baskılar için hız gerektirmeyen yada küçük revizelerle TPU basabilen yazıcı lazım oluyor. Derinlik Kamerası ile takas ettim ama elimin altında dursa da fena olmazdı kendi yazıcım.

Bambu için kendi TPU filamenti ile esnek baskı yapıyor ama harici TPU filament için bir sürü ayar gerekiyor.

Kutunun içi tamamlandı. Yazıcım müsait olsaydı, iç kısmını tamamen bir parça olarak basıp, orta rafların birbirini desteklemesini sağlardım. Bu haliyle de ikiye bölebilirdim, ama çok zaman alıyor. Bende kutuyu boyamayı planladığım için şimdilik sıcak silikonla tutturdum. Kullanımı kolay ve dik konumda bile saatleri sağlam bir şekilde tutuyor.

Kullanımı gösterir video da çektim ama foruma yükleyemiyorum. Sorun düzelirse onu da yüklerim.

20250408_123453.jpg
20250408_124117.jpg
20250408_124232.jpg

Elinize sağlık güzel olmuş, kaideleri kumaş/kadife gibi malzemeyle kaplamayı düşünüyor musunuz?
Kaplama yapılsa daha şık olabilir, ama ben süngerimsi bir sandalye altlığı yapıştırdım saat gövdesini koruması için ve kordonlarda zarar görecek bir durum görünmüyor. Bu hali ile bana daha hoş görünüyor. Son hali üzerinden ahşap kısımları sadece güzelce boyamak ve silikonları daha iyi bir yapıştırıcı ile güncellemek istiyorum.

5 MB'lık videoyu yükleyemedim, ama 1.8 MB olunca yüklenebilir hale geldi. @taydin :kizgin2:

Alan dar olmasına rağmen bu hali ile saatleri almak yerine koymak filan çok kolay.

Ayrıca kapak kısımını da farklı bir şekilde değerlendireceğim.

İkinci yazıcı olarak elinin altında durması iyi olur. Bazen küçük baskılar için hız gerektirmeyen yada küçük revizelerle TPU basabilen yazıcı lazım oluyor. Derinlik Kamerası ile takas ettim ama elimin altında dursa da fena olmazdı kendi yazıcım.

Bambu için kendi TPU filamenti ile esnek baskı yapıyor ama harici TPU filament için bir sürü ayar gerekiyor.
Yer sorunu dışında bu yazıcıyı elden çıkartmamı gerektirecek bir durum yok. Hızlı bir yazıcı alırsam yerden tasarruf için belki bunu başka bir yere götürebilirim, kafamda farklı planlar var.

Kablosuz şarj cihazı kıyıda köşede mundar oluyordu. Hızımı alamadım, bir de akıllı saat için şarjlı bir stand bastırdım. Fakat bunu hazır olarak indirdim ve sadece çıktı aldım.

Neden sakladığığımı bilmediğim paslı M5 somunlar da burada kendilerine güzel bir yer buldu. Hem ağır olsun hem de paslı olanları biraz daha azaltayım diye 22 tane somun kullanıp iki sıra yaptım. Altına da keçe yapıştırcağım.

20250408_182516.jpg
20250408_182734.jpg
20250408_182801.jpg
20250408_182859.jpg

Saat için diyecek bir şeyim yok ama arkadaki turuncu canavara içim gitti. Nasip olursa bir arkadaş bir sonraki Almanya ziyaretinde bir kendine bir bana getirecek.

Saat için diyecek bir şeyim yok ama arkadaki turuncu canavara içim gitti. Nasip olursa bir arkadaş bir sonraki Almanya ziyaretinde bir kendine bir bana getirecek.
Onu toplasan 1 saat kurcalamışımdır. Bir yandan satsam mı diyorum diğer yandan da lazım oluverir diye saklıyorum. WiFi modülü filan da var.

HB sitesindeki fiyat ile kendi sitesindeki fiyat arasında yanlış hatırlamıyorsam 3 kat fark var. Şimdilik elinizde olması büyük avantaj. Özellikle yan aparatları da mevcut olduğunda.

HB sitesindeki fiyat ile kendi sitesindeki fiyat arasında yanlış hatırlamıyorsam 3 kat fark var. Şimdilik elinizde olması büyük avantaj. Özellikle yan aparatları da mevcut olduğunda.
Türkiye'den alınacak bir cihaz değil zaten. Akıl almaz fiyat farkları var.

Yazıcıyı değiştirdim. Bu sayede iç üniteyi tek parça olarak basmam mümkün oldu. Daha önce silikonla tutturduğum iç parçaları, şimdi herhangi bir yapıştırıcı kullanmadan kutunun içine tek parça halinde yerleştirdim. Hazır yeniden basmışken, yapmak istediğim küçük düzeltmeleri de ekledim.

Her bir raf ayağını yaklaşık 5 saatte basarken, yeni yazıcı ile tüm iç üniteyi sadece 7 saatte bastım. Güncel yazıcılar acayip hızlanmış.

20250413_080726.jpg
20250413_080731.jpg
20250413_084236.jpg
20250413_084245.jpg
20250413_082634.jpg

Kutuyu iki kat boyadım ve kurumaya bıraktım. Su bazlı boya kullandım; sanıyorum, tamamen ancak yarına kurur.

Normalde hem airbrush hem de kompresör ile kullanılan bir boya tabancam var. Hatta elektrikli olanı bile mevcut. Ama havalara güvenemediğim için evin içinde fırçayla yaptım. Yine kullanamadım. :kizgin2:

Neyse şimdilik iyi görünüyor fakat tamamen kuruduğunda nasıl görüneceğini bilmiyorum...

20250413_194931.jpg

Bugün, saat kutusunun boyası kuruyunca her şeyi derleyip toparladım. Ancak kapağın iç kısmı gözüme boş göründü. Bu alanı da değerlendirmeye karar verdim.

Orası için bir raf tasarladım ve tek parça olarak bastım. Saat gövdelerinin kutu dışına taşmasını hesaba katmak zorunda olduğum için tasarım asimetrik oldu ama oldukça işlevsel.

Artık, dede yadigârı Serkisof cep saatimi ve analog kronometremi koyabileceğim ceplerim var. Bu ceplere ek olarak; silika jel, saat pilleri, pimler gibi saatle ilgili diğer parçaları da yerleştirebileceğim alanlar oluşturdum. Hatta, deri kayışlı saatimi formu bozulmasın diye kapağın içinde saklamak daha mantıklı geldi.

Kutuyu duvara bir vida ile sabitledim ve su terazisiyle hizaladım. İşlem tamam!

20250414_152653.jpg
20250414_203457.jpg
20250414_203517.jpg
20250414_203754.jpg
20250414_203842.jpg
20250414_212321.jpg

Ufak bir eksik var. Boyadıktan sonra menteşelerin ayarında kayma olduğu için kapak ve gövdeye mıknatıs yapıştırırsam tam kapanmasını sağlayabilirim.

Seri üretim ne zaman?

Kutunun içi tamamlandı. Yazıcım müsait olsaydı, iç kısmını tamamen bir parça olarak basıp, orta rafların birbirini desteklemesini sağlardım. Bu haliyle de ikiye bölebilirdim, ama çok zaman alıyor. Bende kutuyu boyamayı planladığım için şimdilik sıcak silikonla tutturdum. Kullanımı kolay ve dik konumda bile saatleri sağlam bir şekilde tutuyor.

Kullanımı gösterir video da çektim ama foruma yükleyemiyorum. Sorun düzelirse onu da yüklerim.

41254 eklentisine bak41255 eklentisine bak41256 eklentisine bak
Ben işin teknolojik kısmından ziyade saatlere baktım. :) Çok severim bende saatleri. Armaninin aynısından bende de var. Ben duvardan ziyade gardrobumun içindeki bir çekmeceyi komple organizer şeklinde kare odacıklara böldürdüm. Yaklaşık 15 kareden oluşuyor, kemerlerimi ve saatlerimi burada saklıyorum. Saatler kare alanlarda boşta duruyor sizinkisi gibi saati sarabileceğim bir parça olsa gerçekten deforme olma açısından çok faydalı olacak ama, benim maalesef 3d yazıcım yok :(

Forum istatistikleri

Konular
7,591
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back