Benim de yavaştan Ender 3 Pro'yu güncellemem gerektiğini hissediyorum. Bütün ayarları yapıyorum ama iki-üç baskıda bir tekrar saçmalıyor. Şimdi de köşelerde yapışma sorunu ile uğraştım. Ayrıca, günümüz yazıcılarına göre oldukça yavaş. Bazı iyileştirmeler yaptım, ama çok oyaladığı için baskı almadım.
Açılı şekilde saati tutan parçaları basmadım ama kutu içi rafları bastım. Bu hali ile saat içlerinin 10 derece eğimli durması da güzel görünüyor. Belkide saati tutan kaideleri dik değille basmaya devam edeceğim.
41236 eklentisine bak
Kaplama yapılsa daha şık olabilir, ama ben süngerimsi bir sandalye altlığı yapıştırdım saat gövdesini koruması için ve kordonlarda zarar görecek bir durum görünmüyor. Bu hali ile bana daha hoş görünüyor. Son hali üzerinden ahşap kısımları sadece güzelce boyamak ve silikonları daha iyi bir yapıştırıcı ile güncellemek istiyorum.Elinize sağlık güzel olmuş, kaideleri kumaş/kadife gibi malzemeyle kaplamayı düşünüyor musunuz?
Yer sorunu dışında bu yazıcıyı elden çıkartmamı gerektirecek bir durum yok. Hızlı bir yazıcı alırsam yerden tasarruf için belki bunu başka bir yere götürebilirim, kafamda farklı planlar var.İkinci yazıcı olarak elinin altında durması iyi olur. Bazen küçük baskılar için hız gerektirmeyen yada küçük revizelerle TPU basabilen yazıcı lazım oluyor. Derinlik Kamerası ile takas ettim ama elimin altında dursa da fena olmazdı kendi yazıcım.
Bambu için kendi TPU filamenti ile esnek baskı yapıyor ama harici TPU filament için bir sürü ayar gerekiyor.
Onu toplasan 1 saat kurcalamışımdır. Bir yandan satsam mı diyorum diğer yandan da lazım oluverir diye saklıyorum. WiFi modülü filan da var.Saat için diyecek bir şeyim yok ama arkadaki turuncu canavara içim gitti. Nasip olursa bir arkadaş bir sonraki Almanya ziyaretinde bir kendine bir bana getirecek.
Türkiye'den alınacak bir cihaz değil zaten. Akıl almaz fiyat farkları var.HB sitesindeki fiyat ile kendi sitesindeki fiyat arasında yanlış hatırlamıyorsam 3 kat fark var. Şimdilik elinizde olması büyük avantaj. Özellikle yan aparatları da mevcut olduğunda.
MDF yapısı higroskopik, su bazlı boyadan şişer. Belki su bazlı boyan için izolasyon/geçit astar boyalar yardımcı olur.Boyadıktan sonra menteşelerin ayarında kayma olduğu
Ben işin teknolojik kısmından ziyade saatlere baktım.Kutunun içi tamamlandı. Yazıcım müsait olsaydı, iç kısmını tamamen bir parça olarak basıp, orta rafların birbirini desteklemesini sağlardım. Bu haliyle de ikiye bölebilirdim, ama çok zaman alıyor. Bende kutuyu boyamayı planladığım için şimdilik sıcak silikonla tutturdum. Kullanımı kolay ve dik konumda bile saatleri sağlam bir şekilde tutuyor.
Kullanımı gösterir video da çektim ama foruma yükleyemiyorum. Sorun düzelirse onu da yüklerim.
41254 eklentisine bak41255 eklentisine bak41256 eklentisine bak