Kol saati saklama kutusu

MDF yapısı higroskopik, su bazlı boyadan şişer. Belki su bazlı boyan için izolasyon/geçit astar boyalar yardımcı olur.
Şişme olmadı ama ben boyayı çok sulandırmadığım için boya katmanı biraz kalın oldu. Bazı yerlerde de damlalar oluştu. Hatta kapanmasını engelleyen yerlerden boyayı maket bıcağı ile kazıyıp tekrar seyreltilmiş boya ile ince katman sürmem gerekti.

Ben işin teknolojik kısmından ziyade saatlere baktım. :) Çok severim bende saatleri. Armaninin aynısından bende de var. Ben duvardan ziyade gardrobumun içindeki bir çekmeceyi komple organizer şeklinde kare odacıklara böldürdüm. Yaklaşık 15 kareden oluşuyor, kemerlerimi ve saatlerimi burada saklıyorum. Saatler kare alanlarda boşta duruyor sizinkisi gibi saati sarabileceğim bir parça olsa gerçekten deforme olma açısından çok faydalı olacak ama, benim maalesef 3d yazıcım yok :(

Aslında küçük minderler dikebilirsin. "Dikiş işi bana göre değil" dersen, aşağıdaki gibi kalın ses yalıtım süngerlerinden alıp uygun ölçülerde kesebilirsin. Gerekirse üst üste iki kat yapıştırırsın. Organize etmek istersen illa ki bir çözüm bulunur. Ben olsam eski çorapları bile değerlendirmeyi düşünürdüm. Hiçbirini yapamam diyorsan, hazır bir çözüme yönelmen gerekir.

Özellikle analog saatleri bende severim ama açıkçası peşinden gidecek kadar uğraşmıyorum. Saatlerim bir kolinin içinde, kendi kutularında duruyordu. Kolinin içinde tablet ve telefonların boş kutuları bile vardı yani karışıktı ve odada bir köşedeydi. Hal böyle olunca saatleri kullanmak da pek mümkün olmuyordu. Saatler ziyan olmasın diye elimdeki kutuyu bu şekilde değerlendirdim.

1744711079480.png

Ama ben hepsini kullanırım, öyle kutunun içinde bırakmam. Bir ara ben de tanesi kayıp siyah çorapların içine pamuk koyarak deneme yaptım ama, o şekilde olunca hacı yatmaz gibi kendi istediği pozisyonda duruyor. Şöyle 45 derece falan kadran öne bakmıyor. Ben saatçilerdeki gibi bir ayak istedim ama tek başına bulamadım vallaha.

Ben bir ara pleksiyi eritip şekil verebileceğim bir ısıtıcı yapmayı planlamıştım, ancak birçok fikir gibi o da yarım kaldı.

Online olarak pleksi kesimi yapan yerler var. Hatta, forumda konusu olması gerektiği gibi, çekmece içi için pleksi kestirdik. Bu yerlerden istediğin ölçülerde pleksi sipariş edip, ısıtarak şekil verebilirsin. Nasıl yapıldığına ilişkin birçok video var; aşağıdakine benzer:

Son düzenleme:
Bu arada karşılıklı mıknatısları da uyguladım güzel oldu. Alt ve üst tarafa 4 tane 3x4mm mıknatıs yerleştirdim, kendi kendine açılmıyor ama açarken de zorlanmıyor.

20250415_144219.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,592
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back