Bu 3.5x-45x ve 7x -90x konusunda Eger bu degerler buyultme anlamina geliyorsa 45x ve 90x bizim smd hizalama ve lehimleme, kisa devre yada lehim problemlerini arastirmak acisindan abartili degerler diye dusunuyorum.

Cipin icine bakmak istiyorsak baska.

Bu konudaki dusunceleriniz nedir?
 
Eğer youtube videosunda kullanmak üzere video çekeceksen, kameranın 60 Hz frame rate olması lazım, bunun için de kameranın HDMI çıkışlı olması lazım. Belki yeni USB 3.0 kameralar vardır aynı transfer hızını sağlayan, ama HDMI garanti olarak sağlıyor.

Ben mikroskopu çoğu zaman minimum büyütmede kullanıyorum. Ama 0.5 mm pitch bir entegrenin bacağına tel ekleyeceğim zaman 45x maksimum büyütmeyi kullanıyorum. Daha fazlasına ihtiyacım olmadı. Zaten 45X büyütmede havya ucu kadraya girince sanki birisi yandan bir soba borusunun gözünün önüne getirdi gibi oluyor :D 90X yaparsan havya ucu bütün kadrajı kaplar, bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum.
 
Bu bilgi iyi oldu. O zaman 3.5x-45x olanlara bakayim.

Sanirim e-bay'dan alacagim.
 
Daha da abartili olarak 3.5x-180x mikroskop alirsam
Bu durumda anladigim kadariyla buyutme dugmesiyle oynayarak
x45'e ayarlayabilirim. Boylelikle havya ucunun soba borusunda donusmesi probleminden kurtulunabilir.

Bu durumda elde edecegim goruntu kalitesi 3.5x -45x mikroskopun x45 durumundan daha kotu olabilir mi?

Entegrelerin icindeki kiymiga prob atma konusu cok ilgimi cekiyor.

x180 buyutme bu tip denemeler icin uygun olacaktir. Ancak bu buyutme kaabiliyetine karsilik daha kucuk buyutme oranlarinda kullanim, goruntu kalitesinde dususlere neden olur mu?
 
Bende monoküler x180 mikroskop var. Çin malı tek bir boru. büyütme arttıkça ışık ihtiyacı da çok artıyor. Fazla ışık versen bu sefer camlarda parıldama olabiliyor. Yüksek büyütme için bence daha kaliteli biyolojik mikroskop daha mantıklı olur. Veya Dino marka USB mikroskoplar var daha üst seviye. The Signal Path de Shariar incelemişti

 
Amscope x180 hem cipe prob atma da hem de smd islerimin ikisine birden cozum olmaz mi?

Bahsettigin parildama olayini usb mikroskoptan biliyorum. Mavi lambayla bir sekilde o sorunu asarim diye dusunuyorum.
 
Yonetime is olacak ama, mikroscop aliminda benim gibi secim kararsizligi olanlarin kafadaki sorularini cevaplayacak bir baslik acabilirmiyiz?

Bir kac yerde mikroskop konusu oldu.
 
Yonetime is olacak ama, mikroscop aliminda benim gibi secim kararsizligi olanlarin kafadaki sorularini cevaplayacak bir baslik acabilirmiyiz?

Bir kac yerde mikroskop konusu oldu.

Bütçeye göre mikroskop konusu mu açalım diyorsun? Eğer öyle ise açabiliriz, ama vahim bütçe kategorisi için cihaz yok piyasada :D En ucuzu bile baya tuzlu.
 
Benim gibi mikroskop alma esiginde birisi yanlis bir cihaz alirsa parasi bosa gider. Az para harcanmayacak sonucta.

Avometre yada scop alacak olsam sorun degil dogru karar verebilirim. Fakat konu mikroskop olunca is degisiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,138
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top