Magmaweld monostick 200İ ile amatör kaynak denemeleri

En azından orta kalite bir elektronik maske tavsiye ederim biraz pahalı olsa da pratiklikte cam maske ile arasında dağlar vardır.
kullanmadığınız zaman elektrodların ambalajını steçle falan sarın, havadan nem alıp zamanla kötüleşir.

En azından orta kalite bir elektronik maske tavsiye ederim biraz pahalı olsa da pratiklikte cam maske ile arasında dağlar vardır.
kullanmadığınız zaman elektrodların ambalajını steçle falan sarın, havadan nem alıp zamanla kötüleşir.
Otomatik kararan maskeyi gelecek ay ortası gibi almayı planlıyorum tavsiyeniz varsa link alabilirim.

Eldivenlerim geldi :dans1:
IMG_20241123_112658.jpg

38395 eklentisine bak

İki tane yarım cm kalınlığında yada daha kalın da olabilir iki silindirik vida gibi malzeme resimdeki gibi kaynak nasıl yapılır bir fikriniz var mı ? yani tekniği nedir ? ikinci resimdeki gibi görüntü olsun istiyorum
Kaynatılacak yere iki taraflı kaynak ağızı açmak temiz ve sağlam iş çıkartır. Küçük çaplı ince malzemeleri kaynatmak için stick weld pek uygun değil, ustalık gerektirir. İmkan varsa tig kullanılmalı.

Elektrot kaynağı için otomatik maske elzem değil. Bir elinle kaynak yapıp diğer elinle maskeyi tutabilirsin. TIG kaynağında mutlaka gerekiyor çünkü iki elin de meşgul oluyor.

Sene de 2-3 kaynak yapıyoruz kendimizi şımartmayalım mı abi :katil2:

Dandik maskeler sorunlu olabiliyor. Ortam ışığından olur olmaz zamanda kararabiliyor, ne kadar ayarlasan da tam optimum eşiği yakalayamıyorsun bazan. Görüntü kalitesi iyi ve kötü maskeye göre çok değişiyor. Bir de maskelerde plastik bir malzeme oluyor cam, bir süre sonra ergimiş metal saplanıyor ve görüntü kalitesi gene düşüyor. Benim bildiğim klasik maskelerde mineral cam var, sıçramalara karşı çok daha dayanıklı.

Gene alırsın maske, ama işi öğrenmen için klasik maskeler baya bir yol katettirir.

Kaynak isigi tum gorunur tayfa ilave olarak otesini de iceriyor.

UV ve IR zararli. Cam UV yi kesiyor. IR sikinti. Gozu yoran/gecici korluk yapan ise parlak gorunur isik.

Aslinda motorize sekilde klasik siyah kaynak camini hizlica indirip kaldiran bir duzenek elektronik olanlardan daha etkili olabilir.

Tamam tepki suresi cok kisa olmaz ama o kadarcik isimaya maskeyi elle tutanlarda maruz kaliyor.

Bizi urkutmeden sak sak inip cikan bir duzenege kafa yormak lazim.

Son düzenleme:
Ben yakın zamanda elimdeki FimerX176'yı satıp, Demiriz 185 MIG aldım. Hemen hemen masraf yapmadan MIG'e geçmiş oldum. Tüp vana gibi masraflar 5bin TL'yi buldu. Her ne kadar tüp taşıma zor olsa bile ince metal kaynatmak bir nimet.

Çünkü sanayi bölgesinde değilseniz nalburda maksimum 2mm profil mevcuttur. 2mm profili elektrod kaynağı ile elbette kaynatabilirsiniz ama istediğiniz kalitede asla olmaz. Youtube videolarına aldanmayın. Sonuçta biz amatörüz. 7/24 kaynak yapan demirci ile aynı kaynağı yapabileceğinizi zannetmeyin ki onlada çoğu zaman çok da estetik kaynak yapamıyor.

Benim tecrübeme göre kaynakta en önemli şey güzel bir kaynak masası ve işkenceler. Bu olmadan burulmalar vs. ile baş etmek zor olacaktır. Bem şimdilik masa yerine tahta kalıp yaparak işimi görüyorum. Haliyle bir süre sonra kullandığım mdf/sunta çöp oluyor. Portatif bir masa kaynak işinin olmazsa olmazıdır.

Şu iş görür mü makina elektrod eldiven vs derken sıfırı tükettik bütçeyi çok yukarı çekemiyorum maalesef

Şu iş görür mü makina elektrod eldiven vs derken sıfırı tükettik bütçeyi çok yukarı çekemiyorum maalesef
O fiyat aralığındakilerin hepsinin aynı sensör ve camı kullandığını tahmin ediyorum. Ürünler arasındaki esas fark kask ve kemeridir. Benim ilk aldığım maske bulabildiğim en ucuzdu ve gayet de işimi görüyordu.

Sanayide kendine kaynakçı diyen adamların çoğu kullanmıyor bu maskeleri :) . Konuştuğum bir tanesinin gerekçesi ağzında sigara ile çalışamamasıydı :cheeky1: . Ceplerinde hep göz damlası bulunur.

• Beğen
Reactions: clc

Forum istatistikleri

Konular
7,116
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back