Dac'i 5v ile beslemiyoruz ki. 3.3v ile besliyoruz.Bunu daha önce @taydin abiyle konuşmuştuk bizim dac 5 volt ile besleyince 3.3 sinyalleri görmezden geliyordu.
Dac'i 5v ile beslemiyoruz ki. 3.3v ile besliyoruz.Bunu daha önce @taydin abiyle konuşmuştuk bizim dac 5 volt ile besleyince 3.3 sinyalleri görmezden geliyordu.
O zaman referansı 4.096 yapmak zarar verebilir diye düşünüyorum.Dac'i 5v ile beslemiyoruz ki. 3.3v ile besliyoruz.
Orasını bende bilmiyorum şuan.O zaman referansı 4.096 yapmak zarar verebilir diye düşünüyorum.
yanlış düşünüyor olabilirim
O zaman referansı 4.096 yapmak zarar verebilir diye düşünüyorum.
yanlış düşünüyor olabilirim
Abi picoya çok bağlandık.Aynen, doğru söylüyorsun. Benim de kafa hep 5 V arduino'ya göre gidiyor, herşeyi ona göre düşünüyorum.
DAC'ı 5 V ile beslersek 4.096 V referans mantıklı. Ama DAC'ı 3.3 V ile besliyorsak 4.096 V referans olmaz. 3 V gibi bir referans bakmak lazım.
Boşverin şu picoyı, arduino ile yapın![]()
![]()
Abi burdan nasıl geri dönek ya. Arduinoya sığmayan kodların üstüne iki kat daha kod yazdık. Dac 5v ile besleyince ne oluyor ki?Aynen, doğru söylüyorsun. Benim de kafa hep 5 V arduino'ya göre gidiyor, herşeyi ona göre düşünüyorum.
DAC'ı 5 V ile beslersek 4.096 V referans mantıklı. Ama DAC'ı 3.3 V ile besliyorsak 4.096 V referans olmaz. 3 V gibi bir referans bakmak lazım.
Boşverin şu picoyı, arduino ile yapın![]()
![]()
Benim 1liraya aldığım 4 kanallı lojik shifter kartı vardı bir saniye linkini bulayım.Olur. Araya open collector buffer atabilirsiniz. O zaman sevgili piconuz 3.3 V ile hayatına devam eder DAC'ı da 5 V ile beslersiniz.
16931 eklentisine bak
Bu LDAC pinini kullanmamız gerekiyor sanırım.
Datada verdiği örnekte herşey olup bittikten sonra bu LDAC'ı 0-1 yapıyor.
16933 eklentisine bak
HIGH LEVEL INPUT 2v dediği 1A'dan yapacağımız giriş değil mi?