Sercan
--
Daha önce Mi Robot Vacuum-Mop Pro+ modelinin tamirini gerçekleştirmiştim ve cihaz hala sorunsuz şekilde çalışıyor.
Bugün aynı modelden bir adet daha elime geçti. Cihazın tüm aksesuarları eksiksizdi. Tamir etmek ve aynı zamanda teknik bilgi birikimimi geliştirmek amacıyla satın aldım.
Bugün aynı modelden bir adet daha elime geçti. Cihazın tüm aksesuarları eksiksizdi. Tamir etmek ve aynı zamanda teknik bilgi birikimimi geliştirmek amacıyla satın aldım.
Bir süre önce Mi Robot Vacuum-Mop Pro+ robotunu hesaplı bir fiyata aldım. Aldığımda robot çalışmıyordu, hiçbir tepki vermiyordu. Servis, anakartın arızalı olduğunu söylemiş. Bende bunu bilerek aldım.
İçini açtım ve PCB’yi gözle inceledim. MOSFET’leri kontrol ettim, ancak bir sorun göremedim. Belirli bir arıza tespit edemeyince ilk adım olarak güç süreçlerini kontrol etmek istedim ve cihazı tekrar toparladım. Toparlayınca robot birden çalışmaya başladı. Şarj alıyor, haritalandırma yapıyor ve güzelce temizlik yapıyordu.
Fakat bir süre sonra tekrar tepki vermemeye başladı. Temizliğin...
İçini açtım ve PCB’yi gözle inceledim. MOSFET’leri kontrol ettim, ancak bir sorun göremedim. Belirli bir arıza tespit edemeyince ilk adım olarak güç süreçlerini kontrol etmek istedim ve cihazı tekrar toparladım. Toparlayınca robot birden çalışmaya başladı. Şarj alıyor, haritalandırma yapıyor ve güzelce temizlik yapıyordu.
Fakat bir süre sonra tekrar tepki vermemeye başladı. Temizliğin...
- Sercan
- Cevaplar: 5
- Forum: Arıza Giderme, Restorasyon