Miknatislar enerji kaynagi degildir. Onlar sadece is yapabilecek ortam uretirler.
Biz bu ortamlara alan diyoruz.
Mesela cekim alaninda potansiyel enerji uretebiliyoruz. Bunun icin bir kutleyi kaldirip yuksege cikartmamiz yeterli. Boylece cismi birakirsak potansiyel enerjiyi kullanma sansimiz oluyor. Yalniz dikkatinizi cekmistir kutleyi yukari cikartmak icin biz bir enerji kullandik farkindasinizdir.
Eee cekim alani ne isimize yaradi. Potansiyel enerji kullanmamiza yaradi. Eger cekim alani olmasaydi potansiyel enerjiyi kullanamazdik.
Simdi devam edelim. Baska ne tip alanlar var?
Magnetik alan var.
Elektrik alani var.
O halde bu alanlar sayesinde enerji uretebiliriz. Mesela magnetik alanda bir iletkeni hareket ettirirsek elektrik enejisi uretebiliriz. Fakat dikkat. Ureteceginiz elektrik enerjisine es degerde bir enerji kullanarak iletkeni hareket ettirmek zorundasiniz.
Kissadan hisse.
Alan denilen ortam olmazsa enerji uretimi daha dogrusu enerji donusumu yapamazsiniz.
Mikatisiniz varsa demekki enerji uretecek ortaminiz var. Ne mutlu. Simdi verdiginiz enerji kadarini baska enerjilere donusturebilirsiniz.
Eger magnetik alaniniz yoksa enerji de uretemezsiniz.
Yalniz aman ha, Ilave enerji kazanacagim hayallerine kapilmayin.
Evet , yoktan enerji ,sonsuz enerji gibi birşeyn mümkün olmadığını bende söylüyorum.Gerek daha önceki motor verim ölçümlerinde ve şimdide bu deneyde yüzlerce defa ölçümlerde gördüğüm fazladan azda olsa açığa çıkan enerjinin mıknatıslardan kaynaklanmak zorunda olduğunu ancak aynı miktardaki bir kaybında mıknatıslarda ki manyetik itme çekme kuvvetini yapan yolaklarda olması gerektiğini görmeye ve göstermeye çalışıyorum.Zaten aylardır deneyi en basite indirgemeye ve sonuçları doğal olarak şüphe ile bakanların kendileride yapabileceği bir tasarıma çevirmek için uğraştım.Ben bu yüzden daha çok deneyde ölçüm metodunda bir sorun varmı yokmu onun için bilgilerinize başvurmak istedim. Metotta hata yoksa diyebilirimki belki ben yanlış ölçtüm ama buyrun sizde deneyi yapın isterseniz diyebileceğim..Daha önce gösterdiğim Motor verim ölçümü gibi kompleks pahalı cihazlara gerek kalmadan sonuçları görebileceğiz böylece ., Orta düzey bir labaratuvarda ve çoğu evde deney yapılabiliyor diye aylardır bu deneyle uğraşıyordum bu yüzden