Arkadaslar, lineer encoder eger ki araya ayri bir donanim gerektiriyorsa, veri kayıplari veya hatalari olusabilir. Bu konuda benim de süphem var.
taydin hocamin bahsettigi gibi, yaklasik 0.01mm hassasiyet icin sıkı bilyali rulman ve eşdeger mil kullanabilirim gibi gözüküyor. Cinliler bazen kaliteli ürünler de üretiyorlar. Zaten islenecek sey en fazla 20gram agirliginda, son derece hafif bir sert plastik levha ve alani da kücük.
Bu demek degil ki cok basit birsey istiyorum, 10 mikron elbette cok da kücümsenemez bir hassasiyet.
Öte yandan cihazin ve hammaddenin islenecegi ortam ısısı, talas kaldırma gibi etkenleri kontrol altına alabilirim.
Sanıyorum gereken seyler, 3 adet kaliteli vidali mil ve ona uygun 3 adet bilyali rulman, 5 adet kaliteli lineer kizak. motor en son is.
Bu ekipmanlarin gercekten kaliteli olanlarini nerden bulabilirim ? Ayrıca vidali mil adimlari kisa olmali galiba, hatve düsük olmali yani, 2hatve mesela. Prototip üretim olacagi icin üretim sabahtan aksama da sürebilir
sorun degil
Kanal acarak ilerleme isine gravür deniyor galiba bu arada, freeze farkli bir is.