m.yildizili
Aktif Üye
Merhaba, bu 220V 12V trafo lazım ama minnacık olacak 300mA versin yeterli. Bunların adı ne olarak geçiyor ? Hani bu tasarruflu lambalarda şarj aletlerinde olanlardan.
tasarlamak kesinlikle attığımdan pahalıya gelecektir harcayacağın zamanı saymıyorum.Eyvallah teşekkürler. Trafosuz devre tasarladım fakat onun akımı yetmedi. Ya onun üzerine uğraşacam. Yada bir smps tasarımına yöneleceğim.
Fiyatı önemli değil. Bunu öğrenmek amaçlı tasarlıyorum zaten. Mutlaka tasarladıkca hazırdan uyguna gelecektir.tasarlamak kesinlikle attığımdan pahalıya gelecektir harcayacağın zamanı saymıyorum.
tasarım biraz sorunlu eğer tasarlaycaksanız en rahat çalışacağınız entegre 'VIPER 22A'.
ama öğrenmeye değer bir konu.
Bende öyle başladım smps ile uğraşmaya.Fiyatı önemli değil. Bunu öğrenmek amaçlı tasarlıyorum zaten. Mutlaka tasarladıkca hazırdan uyguna gelecektir.
ilk amacımız öğrenmek zaten. Bizde devreyi hazır trafolara göre yaparız olmaz mı ?Bende öyle başladım smps ile uğraşmaya.
sadece viper22a 30TL,
Bunun mosfeti, trafosu, köprü diyotu, giriş kapasitesi,optosu zeneri derken.
hazırdan pahalıya aynı performansı elde edebilirsin türkiyede hesapladığın trafoyu bulmakta çok zor elle sarman lazım.
Öğrenmek amacıyla girişiyorsan saydıklarım hiç önemli değil.
Bu kısımı şimdilik düşünme böyle gidersen çinlinin esiri olarak smps öğrenmiş olursun.ilk amacımız öğrenmek zaten. Bizde devreyi hazır trafolara göre yaparız olmaz mı ?
şuan bunu asla tartışmayacağım.Niye çinlinin esiri olalım ? Mis gibi trafo fabrikalarımız var. onlardan alırız
Viper22aTemel bir smps tasarımı hatta fazlası bile var.
SMPS kontrolcüsünü tahmin etmem lazım önce?