Multimetrelerde ki sakız entegre hakkında?

MNY

Üye
Katılım
30 Ocak 2022
Mesajlar
19
Selam Herkese,Multimetre tavsiyesi konularını araştırırken forumunuza denk geldim lakin takıntı yaptığım bir konu var.
Öneride bulunduğunuz Aneng Markasının forumda;
Aneng 8008
Aneng AN8009
Aneng Q1
Modellerinin tavsiyeleri var ve bu modellere baktığımda anakartında dökme entegre veya sakız entegre artık adına tam olarak ne dersiniz bilemiyorum,bu entegrelerin pek sağlıklı olmadığını diğer entegrelere göre daha kısa ömürlü olduğunu ve bozulunca değişimi mümkün olmadığını duymuştum fakat forumda bu konudan hiç bahsedilmemiş.
Bu entegre takıntısını atlatmadan diğer multimetreleri araştırmak istemedim.
Bu konuda fikir ve tavsiyeniz nedir?
Teşekkürler iyi forumlar.
Bahsi geçen entegre : https://prnt.sc/26m1jpy
 
Foruma hoş geldin.

Entegrenin içindeki çipin doğrudan PCB ye yapıştırılıp üzerine de epoksi dökülmeside "chip on board" veya kısaca COB deniyor. Eğer PCB sürekli olarak mekanik esnemeye maruz kalmıyorsa COB entegrenin dayanıklılığı normal entegreden farklı olmaz. Elektriksek performansı da farklı olmaz. Hatta bacaklar daha kısa olduğu için bazı uygulamalarda fayda bile sağlar. Ama dediğin gibi bir COB entegre bozulursa değiştirilmesi mümkün değildir.

Bir de şu var: Aneng türü bir multimetre alıyorsan, senin için uygun fiyat çok önemli bir konudur, dayanıklılık ve uzun ömür değil. Eğer dayanıklılık ve uzun ömür önemli ise uygun fiyat olamıyor. Ama her şeye rağmen Aneng'ler fiyat performans açısından çok iyidir. O yazdığın üç model arasında benim tercihim Aneng AN8009 olur.
 
  • Beğen
Reactions: MNY

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,984
Mesajlar
102,076
Üyeler
2,516
Son üye
adu33

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top