Multimetrelerde ki sakız entegre hakkında?

MNY

Üye
Selam Herkese,Multimetre tavsiyesi konularını araştırırken forumunuza denk geldim lakin takıntı yaptığım bir konu var.
Öneride bulunduğunuz Aneng Markasının forumda;
Aneng 8008
Aneng AN8009
Aneng Q1
Modellerinin tavsiyeleri var ve bu modellere baktığımda anakartında dökme entegre veya sakız entegre artık adına tam olarak ne dersiniz bilemiyorum,bu entegrelerin pek sağlıklı olmadığını diğer entegrelere göre daha kısa ömürlü olduğunu ve bozulunca değişimi mümkün olmadığını duymuştum fakat forumda bu konudan hiç bahsedilmemiş.
Bu entegre takıntısını atlatmadan diğer multimetreleri araştırmak istemedim.
Bu konuda fikir ve tavsiyeniz nedir?
Teşekkürler iyi forumlar.
Bahsi geçen entegre : https://prnt.sc/26m1jpy

Foruma hoş geldin.

Entegrenin içindeki çipin doğrudan PCB ye yapıştırılıp üzerine de epoksi dökülmeside "chip on board" veya kısaca COB deniyor. Eğer PCB sürekli olarak mekanik esnemeye maruz kalmıyorsa COB entegrenin dayanıklılığı normal entegreden farklı olmaz. Elektriksek performansı da farklı olmaz. Hatta bacaklar daha kısa olduğu için bazı uygulamalarda fayda bile sağlar. Ama dediğin gibi bir COB entegre bozulursa değiştirilmesi mümkün değildir.

Bir de şu var: Aneng türü bir multimetre alıyorsan, senin için uygun fiyat çok önemli bir konudur, dayanıklılık ve uzun ömür değil. Eğer dayanıklılık ve uzun ömür önemli ise uygun fiyat olamıyor. Ama her şeye rağmen Aneng'ler fiyat performans açısından çok iyidir. O yazdığın üç model arasında benim tercihim Aneng AN8009 olur.

• Beğen
Reactions: MNY

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,007
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back