Mutelif mercekler

erdemtr55

Üye
Kolay gelsin arkadaşlar,
Yapmayı çok istediğim bir iş var.
Çeşitli ebatlarda mercek ile teleskop ve mikroskop yapmak istiyorum.Ama çevremde sadece gözlükçüler mercek satıyor.Acaba camdan mercekleri nerden tedarik ederim?
istanbulda satan var mı?

Reçineden vs döküm olarak yapılamazmı acaba, master kalıp alırsın silikondan caka yapar ona dökersin misal.

Kolay gelsin arkadaşlar,
Çeşitli ebatlarda mercek ile teleskop ve mikroskop yapmak istiyorum.Ama çevremde sadece gözlükçüler mercek satıyor.Acaba camdan mercekleri nerden tedarik ederim?
istanbulda satan var mı?
İstanbulda tahtakalede bir pasajda mercek satan biri wardı ama benim aradığım mercek yoktu.
Cep Telefonu malzemeleri satan bir pasajdı ismini şu an bilemiyorum.

Bahsi geçen aletler için sıradan mercekler yeterli gelmez. Kusursuz olmaları gerekir. Fotoğraf makinesi lenslerini araştır. Her bir mercek kaç aşamadan geçiyor.;)

Kolay gelsin arkadaşlar,
istanbulda satan var mı?
Gözlükçülerden neden almıyorsunuz? pahalı olduğu için mi?

Zamanında Doğubank iş hanından, üst katların birinden, numaralı saatçi göz büyüteci almıştım.

Zamanında Doğubank iş hanından, üst katların birinden, numaralı saatçi göz büyüteci almıştım.
Onları bulmak kolay.
Ama çeşitli odak uzunluğu ve çaplarda çerçevesiz mercek bulmak zor.
Gözlükçülere satan depolardan alamıyormuşuz.
Gözlükçülerde ucuza satmıyorlar.
Teleskop objektifi için büyük çaplı lazım. Gözlükçülerden alınan mercekler uygun olmaz.

Kolay gelsin arkadaşlar,
istanbulda satan var mı?
Keşke sadece basit merceklerle optik sistem yapılabilse. Malesef daha karışık yapılar gerekiyor.

Konu dışı:
Ben bir keresinde merak sarmıştım uzayı gözlemleme işlerine. 25 yaşlarında filanım o zamanlar. Teleskop almaya niyetlendim. Cepte kuruş para yok. Babama kaptırdığım maaştan 3-5 tırtıklar alırım diye düşünüyorum. Bir öğrendim, şimdilerde yüzüne bakmayacağımız teleskoplar bana göre deli para. Yani oyuncağını bile almak için kendi maaşımdan baya tırtıklamam lazım.
O zamanlar da bu uzayla ilgilenen arkadaşların toplandığı forumlara takılıyorum. Teleskop pahalı gelince girdim bir tanesine açtım ağzımı yumdum gözümü. "Bir teleskop bu kadar pahalı olabilir mi? Altı üstü 2 cam bir Boru. Biz bunları bir araya getirmeyecek ülke miyiz? Biz neden gelişemiyoruz. Başımızdakiler şöyle, böyle" filan yazdım da yazdım.
Bir kaç kişi lensleri anlatmaya çalıştı bana. Hammaddesi yurt dışında. Bize istediğimiz kadar vermiyorlar filan dediler. Maliyetlerden bahsettiler filan. Baktılar ki bana anlatamayacaklar en son oradan biri çıktı dedi ki "Ben hayatımda bilmediği bir konuda bu kadar çok yorum yapan ikinci bir kişiye rastlamadım"

Baktım ki tüm forum bir olmuş aynı şeyi söylüyorlar. Ben tek başıma karşı çıkıyorum. Ondan sonra tek bir cevap yazmadım. Araştırma yaptım. Gördüm ki gerçekten haklılar. Bir daha o foruma girmeye utandım. Şimdiki aklım olsa gider özür dilerdim.

Şimdiki koşullar ne bilmiyorum ama 20 sene önce vardı böyle lens vermeme, hammadde vermeme sıkıntıları.
Galiba şuanda veriyorlar ama gümrük vergisinden dolayı bu seferde Biz alamıyoruz. :D

Aslında pahalı olması az satılmasından.
adam fabrika kuruyor ,ayda 25 30 tane saymak için mi?
bana kristal lens üretimi için iş gelmişti kovit öncesi.Bir soğutma fırını yapılacak
bir tane aşındırma makinesi .O zaman kişi ile anlaştık.O da parayı ünivetsite bünyesinden alacaktı.sonra covid girdi.
adamı aradım Ama covid olduğunu ve işsiz daldığını söyleyince proje iptal oldu.
Aslında şimdiye bakar böyle 10 15 proje iptal oldu.Bende şans yok, maalesef

Forum istatistikleri

Konular
9,357
Üyeler
3,871
Son üye
ertugrulakbenl

Son kaynaklar

Back