monzamicrowave
Profesyonel test ve olcu cihazları Tamircisi
Guzel dokumanlar tesekkurler.Tavsiyenize uyacagim elbet. Asagidaki aciklamanizi destekleyen bir paper linki vermenizi isterdim.
Guzel dokumanlar tesekkurler.Tavsiyenize uyacagim elbet. Asagidaki aciklamanizi destekleyen bir paper linki vermenizi isterdim.
Her bir cipin urettigi gurultu ile diger ciplerin urettigi gurultu arasinda iliski olmadigindan bahsediliyor. Sonucta gurultu neden azaliyor anlamadim.
Selam bir ornek devrede elektor temmuz/agustos 1983 dergisinden bir fikir olması icin.Bir dokuman var mi?
Atiyorsun diyecem kizacaksin.
Acıklama kısmını sadece chip yapımı ve ust duzey microelektronikle dizayn yapabilen kisiler anlayabilir.Sizin atıyor demeniz cok normal isterseniz size turk yapımı bazı chiplerde gonderebilirim denemeniz icinAciklamana atiyor demistim. Ikna oldum. Ama izah kisminda atmissin.
Gurultusuz veya nispeten min gurultulu amplifier yapmak istiyorsanız 2 adet simetrik calısan amp devresi gerekir. bu iki amplifier birbirine 180 derece zıt kuvvetlendirme yapmalı ve iclerinde uretilen butun gurultulerde birbirine zıt olacagından son toplamada birbirini yok efeceginden sonucta gurultu olmaz veya min olur.Bu tur teknikler uydu haberlesme chiplerinde gunumuzde kullanılmaktadır.Bu tur amplifikatorlerle -160 dBm seviyelerine veya daha fazlasına inilebilmektedir.
bu iki amplifier birbirine 180 derece zıt kuvvetlendirme yapmalı ve iclerinde uretilen butun gurultulerde birbirine zıt olacagından son toplamada birbirini yok efeceginden sonucta gurultu olmaz veya min olur
Teorik olarak tasarlayıp pratik olarak denemediginiz belli.Sadece aklınızdan olması gerekir vb gibi yakınsamalar ile bazı seyler soyluyorsunuz.Neyse siz bence muhtesem elektronikcisiniz.Siz en buyuksunuz.Butun teknikleri denemis ve bu konuları hatim etmissiniz.Saygılar.Uzatmayalim.
Atiyor demenize sebep asagidaki aciklamanizdi.
Iyice aciklayayim ki konu kapansin.
Aciklama bu degil. Aslinda aciklamayi arkadaslar yapti. Okuyup kendi aciklamanizla karsilastirmadiniz herhalde.
180 derece faz farkli olsun olmasin. Bir sinyal birden fazla es amplifikatorlerle yukseltilir ve toplanirsa
amplifikatorlerin kendi gurultuleri toplandiginda gurultu genligi her bir amplifikatorun genliginin amlifikator sayisi kadar carpimina ulasmiyor. Cunku gurultuler arasinda benzerlik yok. Eger gurultuleri tipa tip ayni olsalardi o zaman gurultu genligi de amplifikator sayisi kadar carpilacakti.
Olay sadece bundan ibaret.
Ayrica cok dusuk genliklerdeki sinyalleri yukseltmenin tek yolu da bu teknik degil.
Yahu yaptık diyoruz anlatamıyoruz.Biz yaptık biz.Made in Turkiye.Vestel ve Bekoya goruntu isleme test cihazlarında pixel gurultusu minumum olması icin ozel chipler yapıldı pixel gurultusu LVDS sinyallerde bu teknikle yuzde 80 uzerinde azaldı.Tamam kardesim, cip ureticileri gurultuleri es cipler yapabiliyor gurultuleri 180 derece evrilip toplaninca gurultuler yok oluyor.
Sen boyle devam et.
Hurmetler.
Elestirilere acık olmak lazım.Ama acıklama yanlıs degil.Lab da bu konu ispatlanmıstır.Yahu yaptık diyoruz anlatamıyoruz.Biz yaptık biz.Made in Turkiye.Vestel ve Bekoya goruntu isleme test cihazlarında pixel gurultusu minumum olması icin ozel chipler yapıldı pixel gurultusu LVDS sinyallerde bu teknikle yuzde 80 uzerinde azaldı.
Entegrelerin resimlerini çekebilir misin?, bu çipleri nerede üretmişler ?isterseniz size turk yapımı bazı chiplerde gonderebilirim denemeniz icin
Chip ler dizayn ve layer olarak Turkiyede yapıldı USA da urettirildi.Size montajı yapılmıs kartların resmini gonderebilirim.Entegrelerin resimlerini çekebilir misin?, bu çipleri nerede üretmişler ?
Chip ler dizayn ve layer olarak Turkiyede yapıldı USA da urettirildi.Size montajı yapılmıs kartların resmini gonderebilirim.
Chip ler dizayn ve layer olarak Turkiyede yapıldı USA da urettirildi.Size montajı yapılmıs kartların resmini gonderebilirim.
Entegrelerin resimlerini çekebilir misin?, bu çipleri nerede üretmişler ?