Ne Söylenebilir.

Dede,
Son mesajınız çok hoşuma gitti, çok mantıklı, uygulayacaklarım içinde bundanda esintiler muhakkak olacak.
_________________________________________________________________________________________________________________
Olayın diğer yönü aslında dünya böyle dönüyor gibi,
misal arabaların servis km. si geçince, senaryo bir süre gider ama biryerlerden bir şeyleri yer, daha pahalı daha büyük arıza oluşur, onu tasarlayanalar o km. gelince
servise gitsin yağına tuzuna suyuna baktırsın diye tasarlamışlar falan... tamam bunu afiyetle bir güzel tereyağlı salçalı kıtır pideli ince kesim 1,5 prsyn. yedik.
Arçelik - beko çamaşır buzdolabına ne diyecez. garantisi doldumu birde yerinden kıpırdattınmı ev taşımaya falan kalktınmı, vay haline hemen servisçi lazım olur.
vestel de bunlara uydu. evi taşımışsın abi, ev taşımak 20 keyat 2 de biz ayakbastı alalım.
bu işleri herkes böyle yapıyor. yazıcısı bedava 2 kartuşu yazıcı parasına, birde 500 sayfa basar en fazla. Koca sektörler böyle dönüyor.
Sıfır telefon yeni modeli çıkınca şarjı tutmaz hızı yavaşlar falan.
her mahallede bir servisçi ne iş yapacak onlar sinekmi avlayacak. sinekleme araçları varki o işi yapanlarda bir başkası.
Çorabı 10 kere giyip yıkadınmı illa patates çıkacak.
eskiden yazılım alınır yıllarca lisanslı kullanılırmış, upgrede versiyonlarıda ücretsiz yükseltilirmiş. sonra upgredeler ücretli olmuş, sonra hersene yeni versiyon çıkmaya başlamış, en son kesmemiş yıllık aidat karşılığı kullanabilirsin yok öyle aldın yıllarca bedavadan kullandın mantığı.
1950 lerde reklamı var bayan uzun - kilotlu çorapla araba kamyon çekip vinçle yük bağlıyorlar banamısın demiyor. şimdi giyerken ipi kaçıyormuş.
betonun ömrü 40 sene doruk 60 sene sonra bitik kül. içine madde katıyor olmalılar. Ecdadımızın 500 senelik binaları ayakda. bu ne ayak.
plastik doğada 200 sene yaşıyor (sanki bekleyip ölçtün bulalı daha 100 sene olmadı, bu lafıda yapalı 50 sene olmuştur.) çözümü içine madde katacaz hemen eriyecek.
iyide marketten çıkmadan pazardan gelmeden hemen yırtılıp erimeyeydi iyidi. belkide sektör çarkı koştursun diye içine maddeyi bilerek kattın nerden bilecem ben. şimdi hızlı eridi diye insanda balıklarda mikro parçalar çıkmaya başladı bunu ne yapacaz. birde tekrara yavaşlat bari erimesini.
Bu işler belkide böyle olmak durumunda, ne olcak ülkenin ekonomisimi dursun, işsiz abiler-ablalar ne iş yapcak, yazık değilmi. habire üretim şart. çark dönmeli. hersene sanayi en az %5 büyümeli. % de 5 şart altı kurtarmaz. ekonomi bozulur.
Tamam ben üçkeyatçıyım. geri kalanlar ak sütden çıkmış gümüş kaşık.
 
Bir Müslümanın kıblesi Kâbe, peygamberi de Hz. Muhammed'dir.

Örneklerine ve söylemlerine bakarak sanıyorum senin böyle bir derdin yok, kapitali Kâbe, şeytanı da peygamber belleme derdindesin.

Allah gönlüne hidayet versin.

İyi ki Adolf Hitler'i örnek almıyorsun...
 
Açık konuşacağım için kusura bakmayın. Sizi tanımıyorum, bu sebeple şahsınıza değil buradaki cümlelerinizden anladığım olay üzerine diye değerlendirin lütfen.

Bence siz kandırmaya karar vermişsiniz kılıf arıyorsunuz. Bunun için bin tane zorlama sebep okudum yazdıklarınızda.

Müşterinin haddini bildirmek satıcının görevi değil. Siz müşterinin sahibi değilsiniz, o da sizin değil. Satıcı şartlarını sunar, alıcı isterse ondan alır, istemezse başkasından. Onun verdiği doğru ya da yanlış kararın sorumluluğu da, karar verme yetkisi de sizde değil. En fazla alternatif ürünlerin tehlikesi ile ilgili yalan katmadan bildiğiniz şeyleri aktarıp uyarabilirsiniz. Siz kendi şartlarınızı söylemişsiniz zaten. Bilerek ve sonrasında ilave para isteyebilmek için hileli ürün satmak bana göre hırsızlıktan farklı değil. @Dede , alacağını garanti almak ve bir suistimale karşı kendini korumak için kullandığı yöntemden bahsetmiş. Usul benzese de amaç ve iyi niyet açısından sizin durum ile çok farklı.
 
tamam çözdüm işi, vakti saati geldiğinde, 4 digit seven segment displayda, arka arkaya 0,5-1 saniye aralıklarla
0532 - 256 - 16 - 04 gibi erişim bilgimi yazarım iş olur biter.
Vatandaş ve siyonist dönerse bedelini öder, geri kalanlardan bana dönenlere kargo bedeline ücretsiz hizmet verilir.
Geri kalanlardan vatanadaşa dönmeyi tercih eden olursada şansına küser.
Ekranda yazanın telefon numarası olduğunu anlayamayanada bir şey yapamayız artık.
Bunu uygulayayım. Böyle iyidir. Varmı farklı bir değerli önerisi olan.
şimdi bir dakika - kaçırdığın çok ciddi bir sorun var.

bu şekilde 5000 saat kilit koydun malları sattın - ödemeni banka hesabına ya da şahitler eşliğinde aldın.

aradan 2 sene geçti. mallar kapandı ve senin numaran çıkıyor harika....

3 ay sonra bir mahkeme celbi geldi, sözleşmeye aykırı hareket. sözleşme yapmadım diyeceksin ama yaptın sözlü olarak bir işi belli kurallar çerçevesinde yapma taahhüdü verdin ve ücret aldın. banka hesabı dekontu ya da şahitler bunu kanıtlar.

olay bilirkişiye gider, ödemeyi yapan firma uğradığı zararı - itibar kaybını ve sözleşmeye aykırı hareket etmekten (kötü niyet) seni dava eder. bilirkişi de bu onaylanır ömrünün sonraki 10 yılını bu adama tazminat ödeyerek geçirirsin. olmaz deme gayet kolay. iyi bir avukat tabir-i caiz ise donuna kadar alır. dolandırıcı durumuna düşersin.

özetle yanlış hesaplar peşindesin hani derler ya pirince giderken bulgurdan olmak...

kime ne dersi veriyosun, paraya ihtiyacın varsa işini en iyi şekilde yapmaya çabalarsın, işini iyi yapan her zaman kazanır. adam çakal sen ondan daha çakal olamazsın, gerçek bu. eninde sonunda seni kullanır ve zararlı çıkarsın. çözüm nedir iş yapılmayacak insanlardan uzak durmak bu kadar basit.

ama parasını da istiyorum diyorsun, yok öyle hem ayranım dökülmesin, hem yoğurdum ekşimesin.
 
Son düzenleme:
o konularda sıkıntı yok açıktan evraksız çalışılacakmış. ayrıca devreyi dışarıda görsem bile, yapan ben değilmişim gibi davranacakmışım. üstüne atlamayacakmışım. mahkemenin polisin önünden bile geçemez bu tipler, teşebbüs bile edemez. belkide bu konuda başı kalabada olabilir. bilemiyorum tabiki. işleme bir kaç gün içinde başlarız. bir miktar ödemenin de alınması an meselesi, 3 poşet anlaştığımız kompanent-malzemeleri atölyeye bırakacakmış özdisan siparişi verdi abi dedi bana. 75 devrelikdiler, sıkışık pozisyonda, devreler çok lazım ona. bugün yazılımı falan satsan kaça olur gibi birşeylerde diyordu telefonda. kararsız bir durumda şimdilik. bakalım ne olacak. saati 3000 e düşürdüm. sanıyorum en az 1 sene sonra süresi dolmaya başlayanlar olacaktır. peşin ödemesini yaptığın kadar devrenide teslim alırsın dedim. S7 1200 de yapılamayıpda bizim yaptığımız kısımlarada bakacağım, siemens plc de nasıl yapılamamış enteresan, ustasına denk gelmedi demekki. çok plc ci dolaşmış imajı sezdim. herkes memnun mutlu mesut şu anda.
neyse kendi adıma konuyu kapattım gitti.
 
Aman dikkat. :katil2: sizin tabirinizle "vatandaş" halka açık olan bu başlığı okuyor ve sana göre bir hazırlığı varsa bu konunun ardından birde mağdur olma başlığı açma ihtimalin var.
Bence bu işin sonunda siz zararlı çıkacak gibisiniz.
 
@ozkarah ve @Sercan durumu çok güzel özetlemiş. Ekleyecek bişeyim yok.
Bence 10 liralık ürünü üretmeye ve arkasında durmaya devam edin. 5 liralık malı da dükkandan içeri sokmayın.
 
"Bizi aldatan bizden değildir." "Her koyun kendi bacağından asılır." Burada esas olan adam başkasını dolandırırsa diye sizin tedbir almaya çalışmamanızdır. O başkasının imtihanıdır. Sizin yapacağınız 5000 çalışma ömürlü olan bu fiyat 20000 çalışma ömürlü olan bu fiyat demenizdir. Gerisini o bilir. Kompleks şeyler düşünmeye gerek yok. Rızkı veren Allah tır diyip başka işlere zaman ayrılır. Şuan bile kaybedilen zamanın telafisi yoktur.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,627
Mesajlar
112,639
Üyeler
2,722
Son üye
cansu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top