Ne tarz bir havya almalıyım

herbokolog

Yeni Üye
Merhaba şuana kadar bir sürü kalem havya bozdum en son bir tanesinin içindeki seramik çatladı. En son güzel bişey alıyım dedim. Normalde ince işler yapıyorum ama yeri geldiğinde 10awg veya 6mm2 kabloda lehimliyorum. En son 60wlik havyan bozulunca 30w lık la 6mm2 kablo lehimlemeye çalıştım kendimi mutfak ocağında lehim yaparken buldum.
Bütçem maksimum 2000 tl. Şundan emin değilim t12 tipi istasyon mu alsam yoksa bu paraya ts100 bulunmaz ama alternatif o tarz kibar birşey mi alsam. Ts100 tipi birşey alırsam kalın kablolarda zorlar mı?
Gönlümde hep jcd8898 vardı ama fiyatları uçmuş.

Gonlundeki havya bile TS100 den daha iyi degil sanki. Havya ile ilgili bir konu var, okumadiysan faydali olabilir, TS100 tavsiye ederim.

Miniware ürünlerini severim, TS100 ile 6 lık kablo lehimledim, lehimleyebiliyor. Hız için yanına TS80 havyayı da aynı anda kullandığım oldu. Kalın kablolarla çok işin yoksa güzel havyalar. TS80 ile 65w PD Powerbank taşıyorum yanımda. Nerde lazım olacağı belli olmuyor. Hobici isen, uçak, helikopter, araba uğraşın varsa 80 çok iyi oluyor.

Bende de TS80P var. Mobil işler için kullanıyorum, gücünün yetmediği bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar.

Miniware ürünlerini severim, TS100 ile 6 lık kablo lehimledim, lehimleyebiliyor. Hız için yanına TS80 havyayı da aynı anda kullandığım oldu. Kalın kablolarla çok işin yoksa güzel havyalar. TS80 ile 65w PD Powerbank taşıyorum yanımda. Nerde lazım olacağı belli olmuyor. Hobici isen, uçak, helikopter, araba uğraşın varsa 80 çok iyi oluyor.
Ts100 ts80den farkı nedir.
Birde 2 k ya ts100 bulamıyorum ikinci el var ikinci elde dikkat edilmesi gerek şey var mı özellikle

Alırsan TS80P al, TS80 değil. 80P nin gücü daha yüksek.

Bunları ikinci el de alabilirsin, sağlam olduktan sonra ikinci el olmasının bir dezavantajı olmaz. Ama eğer ilk sahibi ucu çok hırpaladıysa yeni uç alman gerekebilir.

TS80 type C soketinden güç alıyor, uçlar 3.5 luk kulaklık jakı gibi, anında tak çıkart. Taşırken ucu çıkarınca parmak boyunda oluyor. Ufak bir kaşık taşıma kutusu bulmuştum, içine lehimi, şırıngaya pasta çekip taşıyorum. Bu arada bendeki de 80p imiş.
TS100 ü masada kullanıyorum, laptobun şarj cihazını takıyorum. Bendeki TS100 ün güç girişindeki plastik çatladı. Usb girişi sadece programlama için kullanılıyor. İkinci el satanlar muhtemelen 80p aldığı için satıyordur.

6mm² gibi kalın kabul edilebilecek bir kabloyu düşük güçlü ve uç kalınlığı yeterince fazla olmayan havya ile lehimlemeniz zordur. Lehim teli eridikçe kablonun içine doğru yavaş yavaş yürür. Sadece kablo lehimleyecekseniz tabanca havya veya yüksek güçlü kalın uçlu havalar var onlardan kullanabilirsiniz. Ben sadece bu iş için Weller tabanca havya ve Weller SP80NEU havya kullanıyorum.

TS80 type C soketinden güç alıyor, uçlar 3.5 luk kulaklık jakı gibi, anında tak çıkart. Taşırken ucu çıkarınca parmak boyunda oluyor. Ufak bir kaşık taşıma kutusu bulmuştum, içine lehimi, şırıngaya pasta çekip taşıyorum. Bu arada bendeki de 80p imiş.
TS100 ü masada kullanıyorum, laptobun şarj cihazını takıyorum. Bendeki TS100 ün güç girişindeki plastik çatladı. Usb girişi sadece programlama için kullanılıyor. İkinci el satanlar muhtemelen 80p aldığı için satıyordur.
Alırsan TS80P al, TS80 değil. 80P nin gücü daha yüksek.

Bunları ikinci el de alabilirsin, sağlam olduktan sonra ikinci el olmasının bir dezavantajı olmaz. Ama eğer ilk sahibi ucu çok hırpaladıysa yeni uç alman gerekebilir.
Maalesef ikinci elde sadece 1 tane ts100 bulabildim ts80p. Sıfırıda 3.5k 4k.
Pinecil v2 diye bir model gördüm yurtdışında ts100den daha çok öneriliyor fiyatıda uygun ama Türkiye'ye gönderen yer yok aliexpressde artık 1200tl üstünü göndermiyor. Büyük ihtimal T12 istasyon tercih edicem

Maalesef ikinci elde sadece 1 tane ts100 bulabildim ts80p. Sıfırıda 3.5k 4k.
Pinecil v2 diye bir model gördüm yurtdışında ts100den daha çok öneriliyor fiyatıda uygun ama Türkiye'ye gönderen yer yok aliexpressde artık 1200tl üstünü göndermiyor. Büyük ihtimal T12 istasyon tercih edicem
TS100 havya uzun zaman önce üretimden kalktı. Bu yüzden bulamıyorsunuz. Yeni model TS101. Bilginize. Yeni modelleri aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

Şöyle bir öneride bulunayım: JBC saplarla çalışan havya kontrol kartları var. Şu anda hazırda link yok elimde ama internette aratınca bulursun. Bir tane böyle kontrol kartı alsan, Türkiye'den de JBC T245 sap ve uç alırsan, çok kaliteli ve iş kapasitesi yüksek bir havya elde edersin. Fiyatın uygun olmasının sebebi de kutu olmaması, güç kaynağı olmaması vs. Onları da yavaş yavaş tedarik edersin. Havyanın her yerini de ayrıntılı olarak öğrenmiş, biliyor olursun.

Yabancı forumlarda okuduklarımdan sonra risk alıp pinecil v2 almaya karar verdim. Risk kısmı şurda bu hayvanın Türkiye'ye direk gönderimi yok. Aliexpressde V1 versiyonları var çoğuda klon. Hayvanın fiyatı kendi sitesinde 35 dolar indirim vardı 26 dolar şuan. Öncelikle Amerika'da Türkiye'ye gönderen bir firmaya gidicek ordan bana gelecek biraz maliyetli bir yöntem ama daha önce Türkiye'ye direk gelmeyen ürünleri böyle almıştım. Ücretler yaklaşık şu şekilde, 26 dolar havya + 11dolar Amerika içi kargo ücreti + 14 dolar Amerika'dan Türkiye'ye gönderen firmanın kargo dahili ücreti + 11 dolarda Türkiye'ye gümrük vergisi yaklaşık 62 dolar yani 2000tl civarı yapıyor. Eğer yolda sorun çıkmazsa ts100den daha fazla önerilen bir havyam olucak. Elime ulaştığında buraya da ayrıntılı bir inceleme yazmak istiyorum

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,853
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back